Kongelig snigmorder af Robin Hobb

Oprettet: 26.09.2017 - 10:42

Bog: "Kongelig snigmorder " af Robin Hobb

Bogens forside

Andet bind i Robin Hobbs store fantasyklassiker, Farseer-trilogien, der nu endelig udkommer på dansk.Efter at være blevet oplært til snigmorder og have overlevet de første hårde prøvelser i S

Forfatter: 
Robin Hobb
Oversætter: 
Marianne Linneberg Rasmussen
Udgivet: 
2017
Forlag: 
Høst & søn
Sidetal: 
710
Lån bogen - Køb bogen

Andet bind i Hobbs store serie er klassisk fantasy og det bedste indenfor genren siden Harry Potter.

Bastarder, snigmordere og hofdamer bebor bogens rige sammen med konger, kronprinser- og prinsesser, hertuger, kokke og staldkarle, og hver eneste karakter fremtræder autentisk. Læseren er aldrig i tvivl om, hvem der er god og ond, men det er personerne i bogen til gengæld langt hen ad vejen Nogle mennesker lader sig lettere forblænde end andre, og nogle har lettere ved at gennemskue deres medmennesker end andre. Og dette spiller en stor rolle i ’Kongelig snigmorder’.

Jeg havde voldsomt store forventninger til denne bog, og de blev alle mere end indfriet. Eminent, fantastisk og handlingsmættet er bare nogle af de rosende ord, jeg vil knytte til denne historie, hvor kampen mellem det gode og det onde er i centrum.

Sproget er utrolig flot, og selvom det er en meget lang bog på 710 tætskrevne sider bliver den aldrig kedelig eller langtrukken. Der er handling og fart hele vejen igennem, og det storladne sprog passer fantastisk godt til historien, tiden og universet. Robin Hobb er simpelthen et helt igennem fantastisk bekendtskab, og jeg glæder mig til at læse meget mere fra hendes hånd. Det er min bedste læseoplevelse indenfor genren, siden jeg læste Harry Potter første gang.

Vi følger bastarden FitzChivalrys liv på kongeborgen Bukkenborg. Konstant er der fare på færde, og ingen er helt klar over, hvem der er ven og hvem der er fjende. Konstant bliver FitzChivalry udsat for fare fra flere sider, og samtidig angriber pirater rigets kyster. Kronprins Verity har sendt vagter ud til alle egne af De seks Hertugdømmer, så hvorfor når advarslerne ikke frem? Hvem er det, der ikke ønsker at kronprins Verity får held af sine planer om at slå piraterne tilbage, og hvorfor skulle nogen på Bukkenborg ønske, at halvdelen af De seks Hertugdømmer overfaldes og smedes? Pludselig står kronprinsesse Kettricken tilbage på Bukkenborg, fremmed, alene og utryg, men overbevist om, at ikke alle synes, hun er den rette til at overtage styret i De seks Hertugdømmer. Hun får snart brug for at vide, hvem hun kan stole på. 

Da bøgerne er både barske, lange og langt fra lettilgængelige, vil jeg anbefale serien om FitzChivalry til unge og voksne læsere af klassisk fantasy. 

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - september 2017. 2. del

19.09.2017 - 10:11 - Marit

Sluk telefonen og lad græsset gro – de gode bøger står i kø for at blive læst.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur i september 2017. Del 1

04.09.2017 - 12:12 - Marit

Det litterære efterår starter i fin form med danske kinesere, irske familier, mulige prisvindere og spionen over alle spioner.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - august 2017

07.08.2017 - 08:53 - Marit

Peter Poulsen, Zadie Smith og Paula Hawkins – lidt for enhver smag.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - juni 2017

07.06.2017 - 20:42 - Marit

Koreanske vegetarer, amerikanske slaver i fortid og fremtid, agitprop, Første verdenskrig og kærlighed er noget af det, årets første sommermåned byder på, og som vi kan glæde os til.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - maj 2017

03.05.2017 - 21:32 - Marit

Forårssæsonen lakker mod enden, men der er stadig meget at glæde sig til. Bl.a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - marts 2017

02.03.2017 - 14:05 - Marit

Der er gang i udgivelserne derude, man bliver helt svedt. Morten Ramsland, Emma Donoghue og meget andet, der ser godt ud.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - februar 2017

02.02.2017 - 13:12 - Marit

I februar får vi nyt fra gamle og unge danske forfattere, samt en hel del etablerede nordmænd/kvinder, bla. a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - januar 2017

03.01.2017 - 20:57 - Marit

Hvad vi ikke nåede at læse i 2016, kan jo læses i 2017 - men bøgerne kommer i skarp konkurrence med de nyudgivelser, der allerede trænger sig på.

Temaer

Gå på opdagelse i Litteratursidens temaer og bliv klogere på nye tendenser,  genrer og markante emner i litteraturen.

Artikel: 5 litterære trends i 2016

09.12.2016 - 16:29 - Lise Vandborg

Familie, moderskab, psykisk sygdom, samfundskritik og fortolkning af historiske skikkelser er de vigtigste temaer i årets danske litteratur.