Hollow City af Ransom Riggs

Oprettet: 12.01.2017 - 11:37

Bog: "Hollow City (Frøken Peregrines sælsomme børn, nr. 2)" af Ransom Riggs

Bogens forside

"Hollow City" er anden bog i Ransom Riggs serie om frøken Peregrines sælsomme børn.

Forfatter: 
Ransom Riggs
Udgivet: 
2016
Forlag: 
Gyldendal
Sidetal: 
399
Lån bogen - Køb bogen

Anden bog i serien om frøken Peregrines sælsomme børn er en magisk tidsrejse i et forunderligt univers befolket af unikke skabninger og dæmoniske væsner.

’Hollow City’ tager tråden op, hvor første bind i serien om Frøken Peregrines hjem for sælsomme børn slap sit tag i læseren. Jacob og hans sælsomme venner er på vild flugt fra øen Cainholm. Kun med nød og næppe har de reddet forstanderinden Frøken Peregrine, som har måttet antage fugleskikkelse for at overleve og undslippe de forfølgende gejster og de frygtindgydende hollower. For at hjælpe Frøken Peregrine med at vende tilbage til menneskeskikkelse, må Jacob og hans venner følge en række spor fra bogen ’Legender om de sælsomme’. Det bringer dem ud på en magisk og forunderlig rejse gennem tidssløjfer, hvor de til deres rædsel opdager, at gejsternes planer om at opnå udødelighed ved at ødelægge tidssløjferne er tæt på at lykkes.

’Hollow City’ er en forunderlig roman, men samtidig et fantasifuldt eksperiment bygget op omkring en samling af autentiske, sjældne og mærkværdige sort-hvide fotografier fra gammel tid. Nogle af de gamle billeder er ivrigt samlet af forfatteren selv, mens andre er udlånt til ham af andre samlere. En del er trick fotos, som er lette at gennemskue for deres mærkværdigheder, men der er også billeder som vækker undren og en lettere gysen ned ad ryggen. De virker både tiltrækkende og frastødende på én og samme tid. Man kan ikke lade være med at spekulere på, i hvilken sammenhæng disse billeder hører hjemme, og det er præcis det, som har fået Ransom Riggs til at skrive trilogien om Frøken Peregrines sælsomme børn. De gamle billeder understøtter historien ved at flette sig ind i handlingen – nærmest som bevis for at den virkelig har fundet sted.

Serien er ulig noget, jeg nogensinde har læst, og jeg elskede den hele vejen igennem trods enkelte svagheder i forbindelse med det overordnede plot. Ransom Riggs forklarer selv, at dette andet bind i serien var vanskeligt at skrive, hvilket er tydeligt at mærke, efterhånden som handlingen skrider frem. Problemet består mest i, at universet er udbygget til også at omfatte verdenen udenfor Cainholm. Dermed bliver verden mere kompleks med flere personer og baggrundshistorier, som skal hænge sammen. Ikke desto mindre er det stadig en fed serie, som bliver ved med at overraske. Hvis du ligesom jeg er topbegejstret for tidsrejser og det fantasifulde og sælsomme, vil du uden tvivl finde det perfekte match i serien om Frøken Peregrines sælsomme børn.   

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - september 2017. 2. del

19.09.2017 - 10:11 - Marit

Sluk telefonen og lad græsset gro – de gode bøger står i kø for at blive læst.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur i september 2017. Del 1

04.09.2017 - 12:12 - Marit

Det litterære efterår starter i fin form med danske kinesere, irske familier, mulige prisvindere og spionen over alle spioner.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - august 2017

07.08.2017 - 08:53 - Marit

Peter Poulsen, Zadie Smith og Paula Hawkins – lidt for enhver smag.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - juni 2017

07.06.2017 - 20:42 - Marit

Koreanske vegetarer, amerikanske slaver i fortid og fremtid, agitprop, Første verdenskrig og kærlighed er noget af det, årets første sommermåned byder på, og som vi kan glæde os til.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - maj 2017

03.05.2017 - 21:32 - Marit

Forårssæsonen lakker mod enden, men der er stadig meget at glæde sig til. Bl.a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - marts 2017

02.03.2017 - 14:05 - Marit

Der er gang i udgivelserne derude, man bliver helt svedt. Morten Ramsland, Emma Donoghue og meget andet, der ser godt ud.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - februar 2017

02.02.2017 - 13:12 - Marit

I februar får vi nyt fra gamle og unge danske forfattere, samt en hel del etablerede nordmænd/kvinder, bla. a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - januar 2017

03.01.2017 - 20:57 - Marit

Hvad vi ikke nåede at læse i 2016, kan jo læses i 2017 - men bøgerne kommer i skarp konkurrence med de nyudgivelser, der allerede trænger sig på.

Temaer

Gå på opdagelse i Litteratursidens temaer og bliv klogere på nye tendenser,  genrer og markante emner i litteraturen.

Artikel: 5 litterære trends i 2016

09.12.2016 - 16:29 - Lise Vandborg

Familie, moderskab, psykisk sygdom, samfundskritik og fortolkning af historiske skikkelser er de vigtigste temaer i årets danske litteratur.