Hele byen ved det af Michael Robak

Oprettet: 04.11.2014 - 13:35

Bog: "Hele byen ved det" af Michael Robak

Bogens forside

Fyrreårige Tommy har arbejdet på statsradioen, men er nu blevet fyret. Hans kæreste har forladt ham og han prøver at dulme sin krise med tilfældig sex og alkohol.

Forfatter: 
Michael Robak
Udgivet: 
2014
Forlag: 
Gyldendal
Sidetal: 
282
Lån bogen - Køb bogen

En falleret radiovært forvandler sig til en anonym hævner i klassisk nedtursroman med et tvist. Det er midtvejskrise for mænd – og nok også mest for mænd.

Tommy Hostrup er omkring de fyrre år. Han er blevet fyret, og hans forhold til kæresten Gry er kuldsejlet. Han er konstant liderlig, drikker for meget, har økonomiske vanskeligheder og har af gode grunde svært ved at sove om natten. Scenen er sat for en klassisk nedtur og en midtvejskrise af rang. Som reaktion på, at Tommy Hostrup langsomt er begyndt at miste fodfæstet i sit liv, begynder han skrupelløst at sende anonyme breve til personer, som bedrages af deres ægtefælle.

I starten går det ud over personer, som Tommy selv har et udestående med, men i takt med, at brevene ryger i postkassen, tager det mildt sagt overhånd for Tommy: ”Jeg overvejede, om jeg skulle gøre det samme: lave en væg inde i soveværelset med mine breve. Jeg ville sikkert også kunne finde billeder af de fleste af mine ofre på internettet. Så kunne jeg have mit eget lille hellige rum, hvor jeg kunne se, hvilke menneskers liv jeg havde ændret. Grebet ind i. Den store hævner fra Fjellerup”. Det eneste sted, hvor Tommy finder ro, er fjernt fra København, hvor nederlaget står skrevet alle steder, nemlig i hjembyen Fjellerup, hvor Tommy løber ind i sin ungdomskærlighed Cecil. Et møde, som Tommy bliver ved med at kredse om og vende tilbage til.

Kapitel efter kapitel stykkes Tommys livshistorie sammen fra ungdomsforelsket til forældrenes skilsmisse, farens nedtur, forholdet til Gry og papdatteren Karla og til Tommys egen karrieremæssige nedtur. I starten er Tommy et ubehageligt og usympatisk bekendtskab, men side for side kommer han trods forbehold ind under huden på én, for i virkeligheden er han jo slet ikke så slem. Han har bare mistet grebet om kærligheden og karrieren.

Michael Robak skriver, som Tommy tænker. Lige ud ad landevejen, med sort humor og uden sproglige dikkedarer og finesser. Hele byen ved det er en underholdende psykologisk roman om, hvordan en mand kan miste sig selv og forvandle sig til en desillusioneret hævner, der jagter kvinder og for en kort stund lykkefølelsen ved at ødelægge andres parforhold. Det er midtvejskrise for mænd – og nok også mest for mænd.

Originally published by Marion Tirsgaard, Litteratursiden.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - september 2017. 2. del

19.09.2017 - 10:11 - Marit

Sluk telefonen og lad græsset gro – de gode bøger står i kø for at blive læst.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur i september 2017. Del 1

04.09.2017 - 12:12 - Marit

Det litterære efterår starter i fin form med danske kinesere, irske familier, mulige prisvindere og spionen over alle spioner.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - august 2017

07.08.2017 - 08:53 - Marit

Peter Poulsen, Zadie Smith og Paula Hawkins – lidt for enhver smag.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - juni 2017

07.06.2017 - 20:42 - Marit

Koreanske vegetarer, amerikanske slaver i fortid og fremtid, agitprop, Første verdenskrig og kærlighed er noget af det, årets første sommermåned byder på, og som vi kan glæde os til.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - maj 2017

03.05.2017 - 21:32 - Marit

Forårssæsonen lakker mod enden, men der er stadig meget at glæde sig til. Bl.a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - marts 2017

02.03.2017 - 14:05 - Marit

Der er gang i udgivelserne derude, man bliver helt svedt. Morten Ramsland, Emma Donoghue og meget andet, der ser godt ud.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - februar 2017

02.02.2017 - 13:12 - Marit

I februar får vi nyt fra gamle og unge danske forfattere, samt en hel del etablerede nordmænd/kvinder, bla. a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - januar 2017

03.01.2017 - 20:57 - Marit

Hvad vi ikke nåede at læse i 2016, kan jo læses i 2017 - men bøgerne kommer i skarp konkurrence med de nyudgivelser, der allerede trænger sig på.

Temaer

Gå på opdagelse i Litteratursidens temaer og bliv klogere på nye tendenser,  genrer og markante emner i litteraturen.

Artikel: 5 litterære trends i 2016

09.12.2016 - 16:29 - Lise Vandborg

Familie, moderskab, psykisk sygdom, samfundskritik og fortolkning af historiske skikkelser er de vigtigste temaer i årets danske litteratur.