Haver af vand af Alan Drew

Oprettet: 30.10.2009 - 17:17

Bog: "Haver af vand" af Alan Drew

Bogens forside

En fattig kurdisk-muslimsk familie bor i en teltlejr uden for Istanbul efter et jordskælv - Den oprørske teenagedatter forelsker sig i en ung amerikaner og får næsten alle forældrenes forhåbni

Forfatter: 
Alan Drew
Oversætter: 
Hanne Bubandt
Udgivet: 
2009
Forlag: 
Rosinante
Sidetal: 
359
Lån bogen - Køb bogen

Medrivende roman om ung kærlighed og kulturelle sammenstød. En rigtig lænestolsbog til en regnvejrsdag derhjemme eller til ferielæsning i hængekøjen.

Haver af vand foregår i Istanbul, i tiden før og efter det store jordskælv i Marmara i 1999. Den kurdisk-muslimske flygtningefamilie Basioglu har skabt sig en ny tilværelse her, men familien længes stadig efter hjemmet i det Kurdistan, som ikke er blevet selvstændig. Familien består af forældre og to børn teenagedatteren Irem og lillebroderen Ismael. Ismael er ti år og det er tid for hans omskærelse og fest. Omskærelsesfesten skaber mange tanker i faderen, der længes efter den gamle verden og i datteren, hvor kærlighed til lillebroderen og jalousi over forældrenes favorisering af ham strides. Festen skaber turbulens i den ellers så konservative familie. Irem forelsker sig i overboens unge søn Dylan. Han er amerikaner og også forelsket i hende. Men deres kærlighed er umulig og får katastrofale følger.

Over det hele hersker den store naturkatastrofe. Jordskælvet skaber stor ulykke i Istanbul, mange mennesker bliver dræbt, huse og forretninger styrter sammen, mange mennesker bliver arbejdsløse og husvilde og får telte til bolig.

Bogen bringer mange temaer på banen: religionens indflydelse på livet blandt rettroende muslimer, emigranttilværelsen, flygtningetilværelsen, katastrofe, den vestlige verdens livsform og den mellemøstlige, kultursammenstød, umulig kærlighed, moralske anfægtelser.

Alan Drew skriver godt. Han skildrer især faderen og datteren og deres tanker og formår at beskrive dem ud fra deres synsvinkel. Faderen husker, hvor dårligt amerikanerne har behandlet kurderne, han kan ikke acceptere datterens umulige kærlighed uden for traditionen til en amerikaner. Drew formår at skildre datterens helt unge kærlighed, hendes jalousi, hendes oprørskhed og loyalitet overfor familien og dilemmaet imellem den og hendes kærlighed til Dylan.

Alan Drew er amerikaner, han har boet i Tyrkiet i flere år og underviser i Creative writing.

Jeg læste bogen hurtigt, jeg skulle vide hvad der skete med Irem og Dylan og deres umulige kærlighed. Bogen er medrivende og dramatisk og den er underholdende. Det er en rigtig ”tudert”

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - september 2017. 2. del

19.09.2017 - 10:11 - Marit

Sluk telefonen og lad græsset gro – de gode bøger står i kø for at blive læst.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur i september 2017. Del 1

04.09.2017 - 12:12 - Marit

Det litterære efterår starter i fin form med danske kinesere, irske familier, mulige prisvindere og spionen over alle spioner.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - august 2017

07.08.2017 - 08:53 - Marit

Peter Poulsen, Zadie Smith og Paula Hawkins – lidt for enhver smag.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - juni 2017

07.06.2017 - 20:42 - Marit

Koreanske vegetarer, amerikanske slaver i fortid og fremtid, agitprop, Første verdenskrig og kærlighed er noget af det, årets første sommermåned byder på, og som vi kan glæde os til.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - maj 2017

03.05.2017 - 21:32 - Marit

Forårssæsonen lakker mod enden, men der er stadig meget at glæde sig til. Bl.a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - marts 2017

02.03.2017 - 14:05 - Marit

Der er gang i udgivelserne derude, man bliver helt svedt. Morten Ramsland, Emma Donoghue og meget andet, der ser godt ud.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - februar 2017

02.02.2017 - 13:12 - Marit

I februar får vi nyt fra gamle og unge danske forfattere, samt en hel del etablerede nordmænd/kvinder, bla. a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - januar 2017

03.01.2017 - 20:57 - Marit

Hvad vi ikke nåede at læse i 2016, kan jo læses i 2017 - men bøgerne kommer i skarp konkurrence med de nyudgivelser, der allerede trænger sig på.

Temaer

Gå på opdagelse i Litteratursidens temaer og bliv klogere på nye tendenser,  genrer og markante emner i litteraturen.

Artikel: 5 litterære trends i 2016

09.12.2016 - 16:29 - Lise Vandborg

Familie, moderskab, psykisk sygdom, samfundskritik og fortolkning af historiske skikkelser er de vigtigste temaer i årets danske litteratur.