Fortællinger om kærlighed

Oprettet: 29.01.2014 - 12:35

Bog: "Fortællinger om kærlighed" af

Bogens forside

En antologi om kærlighedens mange ansigter, sådan som den udfolder sig i det moderne liv. Lyst, sex, erotik, længsel og følelser er fortalt ud fra forskellige livsfaser i mænds og kvinders liv

Udgivet: 
2012
Forlag: 
Lindhardt og Ringhof
Sidetal: 
320

En fin samling noveller, der beskriver kærlighedens væsen i alle nuancer og samtidig viser et ærligt og realistisk billede af kærlighed og relationer mellem mennesker i dag.

14 noveller om kærlighed – umiddelbart ikke lige mig, var min første tanke, da jeg fik stukket bogen i hånden til anmeldelse. Jeg er normalt ikke den store novelle-læser, men jeg blev glædeligt overrasket. Da jeg først gik i gang kunne jeg næsten ikke lægge bogen fra mig. Den ene novelle tog den anden og pludselig var jeg igennem bogen.

De 14 noveller er skrevet af et bredt udvalg af kendte danske forfattere, både yngre og ældre, bl.a. Sissel Bergfjord, Kim Blæsbjerg, Trisse Gejl, Katrine Grünfeld, Maria Helleberg, Benn Q. Holm, Vibeke Marx, Bent Vinn Nielsen, Kristina Stoltz m.fl.

Lige så bredt udvalget af forfattere er, ligeså bredt spænder novellerne. De14 historier beskriver kærligheden i alle afskygninger, blandt mennesker i alle samfundslag og alle aldre. Vi får historier om den uskyldige barndomskærlighed, den første spirende forelskelse, den besættende altopslugende kærlighed, den modne kærlighed og kærligheden til en afdød ægtefælle. Der er historier om kærlighed mellem søskende, om sidespring, og pludselige forelskelser. Der er historier om begær, utroskab og svære valg. Det er både den platoniske kærlighed og den meget erotiske, der beskrives. Ja, nærmest alle nuancer af kærlighedens væsen er repræsenteret og behandlet, alvorligt og meget realistisk. Det kunne være min egen, kollegaens eller naboens historie.

Fælles for alle novellerne er, at de er velskrevne, meget fængende og nogle også lidt kontroversielle. Fx er der kvinden, der vælger først at redde sin gamle ungdomsflamme ud af et brændende hus før hun redder sin mand, der er i værelset lige ved siden af. En af historierne har sågar et overnaturligt islæt, da vi møder en engel, der først får sine vinger i det øjeblik, hvor hun bliver elsket ubetinget.

Novellerne er et fint tidsbillede, de afspejler de utrolig mange forhold og relationer, der er mellem mennesker i dag. Det traditionelle parforhold og den romantiske, uproblematiske kærlighed er langt væk her, i stedet får vi en række velskrevne noveller med kant. Små, korte historie, der alle rummer en stor historie og efterlader læseren med fornemmelsen af at have læst en helt roman og ikke blot en kort novelle.

 

 

 

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - oktober 2017

15.10.2017 - 11:13 - Marit

Wassmo og Pamuk, Marstrand-Jørgensen og Gazan  –  det bliver ved og ved. Jeg har endnu ikke læst septembers must-reads, og nu snapper oktober mig i haserne.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - september 2017. 2. del

19.09.2017 - 10:11 - Marit

Sluk telefonen og lad græsset gro – de gode bøger står i kø for at blive læst.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur i september 2017. Del 1

04.09.2017 - 12:12 - Marit

Det litterære efterår starter i fin form med danske kinesere, irske familier, mulige prisvindere og spionen over alle spioner.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - august 2017

07.08.2017 - 08:53 - Marit

Peter Poulsen, Zadie Smith og Paula Hawkins – lidt for enhver smag.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - juni 2017

07.06.2017 - 20:42 - Marit

Koreanske vegetarer, amerikanske slaver i fortid og fremtid, agitprop, Første verdenskrig og kærlighed er noget af det, årets første sommermåned byder på, og som vi kan glæde os til.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - maj 2017

03.05.2017 - 21:32 - Marit

Forårssæsonen lakker mod enden, men der er stadig meget at glæde sig til. Bl.a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - marts 2017

02.03.2017 - 14:05 - Marit

Der er gang i udgivelserne derude, man bliver helt svedt. Morten Ramsland, Emma Donoghue og meget andet, der ser godt ud.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - februar 2017

02.02.2017 - 13:12 - Marit

I februar får vi nyt fra gamle og unge danske forfattere, samt en hel del etablerede nordmænd/kvinder, bla. a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - januar 2017

03.01.2017 - 20:57 - Marit

Hvad vi ikke nåede at læse i 2016, kan jo læses i 2017 - men bøgerne kommer i skarp konkurrence med de nyudgivelser, der allerede trænger sig på.

Temaer

Gå på opdagelse i Litteratursidens temaer og bliv klogere på nye tendenser,  genrer og markante emner i litteraturen.