Ex af Teddy Vork

Oprettet: 22.11.2012 - 12:38

Bog: "Ex" af Teddy Vork

Bogens forside

Edmund har et godt ægteskab og en dejlig søn, men da en gymnasiekæreste dør som følge af en klamydia, han har givet hende, bliver han hjemsøgt af hendes genfærd, der truer hele familien

Forfatter: 
Teddy Vork
Udgivet: 
2012
Forlag: 
Tellerup
Sidetal: 
327
Lån bogen - Køb bogen

Nogle bliver hjemsøgt af minder, mens fortiden for andre er mere håndgribelig! Velkomponeret, troværdig og skræmmende spøgelseshistorie fra en af Danmarks bedste horrorforfattere.

Edmund underviser på Esbjerg Gymnasium. Han er gift med Agnete, som han har sønnen Andreas sammen med. Ved siden af laver han dokumentarfilm, men det kan være svært at få tid til det hele. Især da Agnete lider af angst i så voldsom grad, at hun på et tidspunkt var indlagt for det.

Nu er hun dog i en god periode, og Edmund er i fuld gang med et spændende filmprojekt, så livet er godt i den lille familie. Men så får Edmund at vide, at hans gamle kæreste, Regitze, er død. Han bliver næsten besat af tanken om hende - og så dukker hun pludselig op…

Teddy Vork har tidligere skrevet novellesamlingen ’Hvor skyggen falder’ og romanen ’Diget’, som jeg var ret begejstret for. Forventningerne var derfor høje, da jeg gik i gang med ’Ex’, og heldigvis blev de stort set alle indfriet.

’Ex’ virker på nogle måder lidt mere ”voksen” end Vorks tidligere udgivelser. Ikke kun fordi hovedpersonen denne gang er en voksen, men fordi problemstillingerne i højere grad hører til voksenverdenen. Vork beskriver troværdigt, hvordan det er at elske en, som lider af en psykisk sygdom, og hvordan det griber ind i ens liv. Han fortæller om det at have en passion, som man må snige sig til at dyrke ved at fortælle hvide løgne for ikke at få dårlig samvittighed i forhold til familien. Og så fortæller han ikke mindst en velkomponeret, troværdig og skræmmende spøgelseshistorie.

Vork fører langsomt læseren ind i sit univers, og i lang tid tænker man, at Edmund måske bare er stresset, og besættelsen af Regitze blot er et symptom herpå. Men i romanens sidste tredjedel sætter han fuld skrue på uhyggen, og Edmunds kamp for at redde sin familie og slippe af med Regitze er både skræmmende og rørende med en yderst vellykket afslutning.

Jeg kun anbefale at tage et smut ind i Teddy Vorks univers, hvor det gælder om ’at holde sig midt på vejen, uden for rækkevidde hvis noget – hvad som helst, men magert og med alt for mange led på fingrene – skulle springe frem fra mørket!’

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - september 2017. 2. del

19.09.2017 - 10:11 - Marit

Sluk telefonen og lad græsset gro – de gode bøger står i kø for at blive læst.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur i september 2017. Del 1

04.09.2017 - 12:12 - Marit

Det litterære efterår starter i fin form med danske kinesere, irske familier, mulige prisvindere og spionen over alle spioner.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - august 2017

07.08.2017 - 08:53 - Marit

Peter Poulsen, Zadie Smith og Paula Hawkins – lidt for enhver smag.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - juni 2017

07.06.2017 - 20:42 - Marit

Koreanske vegetarer, amerikanske slaver i fortid og fremtid, agitprop, Første verdenskrig og kærlighed er noget af det, årets første sommermåned byder på, og som vi kan glæde os til.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - maj 2017

03.05.2017 - 21:32 - Marit

Forårssæsonen lakker mod enden, men der er stadig meget at glæde sig til. Bl.a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - marts 2017

02.03.2017 - 14:05 - Marit

Der er gang i udgivelserne derude, man bliver helt svedt. Morten Ramsland, Emma Donoghue og meget andet, der ser godt ud.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - februar 2017

02.02.2017 - 13:12 - Marit

I februar får vi nyt fra gamle og unge danske forfattere, samt en hel del etablerede nordmænd/kvinder, bla. a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - januar 2017

03.01.2017 - 20:57 - Marit

Hvad vi ikke nåede at læse i 2016, kan jo læses i 2017 - men bøgerne kommer i skarp konkurrence med de nyudgivelser, der allerede trænger sig på.

Temaer

Gå på opdagelse i Litteratursidens temaer og bliv klogere på nye tendenser,  genrer og markante emner i litteraturen.

Artikel: 5 litterære trends i 2016

09.12.2016 - 16:29 - Lise Vandborg

Familie, moderskab, psykisk sygdom, samfundskritik og fortolkning af historiske skikkelser er de vigtigste temaer i årets danske litteratur.