Den sidste af Alexandra Olivia

Oprettet: 19.05.2017 - 09:55

Bog: "Den sidste" af Alexandra Oliva

Bogens forside
Forfatter: 
Alexandra Oliva
Udgivet: 
2017
Forlag: 
People's Press
Sidetal: 
362
Lån bogen - Køb bogen

Årets thriller. Et reality show om overlevelse i vildmarken bliver alt for virkeligt, da noget går grueligt galt i civilisationen.

’Den sidste’ rammer fuldstændigt plet i den største menneskelige rædsel: frygten for det ukendte og uvidenheden om at mest forfærdelige, der kunne ske i verden, netop er sket og er ude af kontrol. Zoo er én ud af tolv deltagere i et barskt reality show, hvor de skal kæmpe mod hinanden for overlevelse. Ikke på liv og død, som i ’Hunger games’, men alligevel gælder det survival of the fittest. Den hurtigste, klogeste og mest udholdende person vinder konkurrencen og de mange penge der er på højkant.

Det bliver en hårrejsende og eksistentiel tour de force for Zoo, som egentlig er lykkelig i sit liv med en mand, hun elsker. Det eneste aber dabei er, at han gerne vil have et barn, og inderst inde tvivler Zoo på sine evner som mor. Denne tvivl er den virkelige grund til, at hun har meldt sig til showet. Optagelserne er godt i gang langt ude i New Englands vildmark, da der sker noget uventet i verden. En viden Zoo går glip af, og selv om alt pludseligt forekommer hende lidt for realistisk iscenesat, fortsætter hun rejsen med et eneste formål: at nå hjem til den mand, hun elsker.

’Den sidste’ er en frydefuldt skræmmende læseoplevelse, som jeg lappede i mig på ganske få dage, mens de små hår rejste sig. Alexandra Olivia har virkelig begået et solidt og iskoldt gys, der varer ved. For det her kunne ske og har været tæt på at ske i virkelighedens verden. Derfor er det også eminent godt gået af forfatteren at hun tilrettelægger og plotter handlingen på lige præcis denne måde. Det er ikke en vinkel jeg har set før, men den skræmmende følelse af at stå overfor en virkelighed, der pludselig bliver så uhyrlig at man i starten må vende det blinde øje til, dén kender jeg fra mesterlige fortællere som Stephen King, Neil Gaiman og Robert Kirkman.

Tilmed er Zoos karakter overordentlig stærk og overbevisende i sin helhed, hvilket er alfa og omega for det samlede indtryk af bogen. Hun er helstøbt i sin personlighed – hun er ikke kun god, men kan også rase, være ondsindet og gøre desperate handlinger i sin afmagt, hvilket alt sammen er med til at gøre hende meget menneskelig.

Dette er en suveræn thriller, du ikke vil kunne lægge fra dig.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - september 2017. 2. del

19.09.2017 - 10:11 - Marit

Sluk telefonen og lad græsset gro – de gode bøger står i kø for at blive læst.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur i september 2017. Del 1

04.09.2017 - 12:12 - Marit

Det litterære efterår starter i fin form med danske kinesere, irske familier, mulige prisvindere og spionen over alle spioner.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - august 2017

07.08.2017 - 08:53 - Marit

Peter Poulsen, Zadie Smith og Paula Hawkins – lidt for enhver smag.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - juni 2017

07.06.2017 - 20:42 - Marit

Koreanske vegetarer, amerikanske slaver i fortid og fremtid, agitprop, Første verdenskrig og kærlighed er noget af det, årets første sommermåned byder på, og som vi kan glæde os til.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - maj 2017

03.05.2017 - 21:32 - Marit

Forårssæsonen lakker mod enden, men der er stadig meget at glæde sig til. Bl.a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - marts 2017

02.03.2017 - 14:05 - Marit

Der er gang i udgivelserne derude, man bliver helt svedt. Morten Ramsland, Emma Donoghue og meget andet, der ser godt ud.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - februar 2017

02.02.2017 - 13:12 - Marit

I februar får vi nyt fra gamle og unge danske forfattere, samt en hel del etablerede nordmænd/kvinder, bla. a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - januar 2017

03.01.2017 - 20:57 - Marit

Hvad vi ikke nåede at læse i 2016, kan jo læses i 2017 - men bøgerne kommer i skarp konkurrence med de nyudgivelser, der allerede trænger sig på.

Temaer

Gå på opdagelse i Litteratursidens temaer og bliv klogere på nye tendenser,  genrer og markante emner i litteraturen.

Artikel: 5 litterære trends i 2016

09.12.2016 - 16:29 - Lise Vandborg

Familie, moderskab, psykisk sygdom, samfundskritik og fortolkning af historiske skikkelser er de vigtigste temaer i årets danske litteratur.