Delhis smukkeste hænder af Mikael Bergstrand

Oprettet: 02.04.2012 - 14:25

Bog: "Delhis smukkeste hænder" af Mikael Bergstrand

Bogens forside

En desillusioneret midaldrende svensk mand tager til det eksotiske og anderledes Indien for at vende om på sit liv - Mødet med Indien bliver både overrumplende, humoristisk og kaster uventede

Forfatter: 
Mikael Bergstrand
Oversætter: 
Lilian Kingo
Udgivet: 
2012
Forlag: 
Modtryk
Sidetal: 
363
Lån bogen - Køb bogen

Du er i godt selskab med den bitre humoristiske, midaldrende Göran Borg, der på sit livs absolut nulpunkt bliver narret med til en chartertur til Indien.

Göran Borg er lidt småfed, hårgrænsen kravler opad, han er fraskilt og karrieren er gået i stå. Han drømmer stadig om ekskonen Mia, der gik fra ham til fordel for en mere fast mand (såvel i ånden som i kødet) og sine to børn ser han kun sjældent. Görans kedelige hverdagsliv får en dag en brat ende, da han bliver fyret fra sit job ved et kommunikationsfirma i Malmö. Hvad skal han nu stille op med sig selv?

Inden han selv finder ud af det, samler hans smarte ven Erik ham op og tager ham med til en vennetur til Indien. Venneturen viser sig at være en selskabsrejse med Erik som rejseleder. Erik scorer en smuk pige i rejseselskabet og svigter Göran, der bliver ramt af en slem omgang maveonde og efterladt tilbage i New Delhi. Dette bliver dog hans redning, for Eriks indiske bekendt Yogi tager sig af ham og præsenterer ham for både for sit hjem og sit land og for manicuredamen i skønhedssalonen. Göran forelsker sig dybt i hende. Nu får han chancen for at møde det sansemættede, menneskemyldrende og farverige Indien, der er så helt anderledes end Sverige.
Göran kommer på fode, han revurderer sit liv og får hanket op i sig selv.

Bogen er underholdende og humoristisk skrevet. Mikael Bergstrand er journalist og pennen glider let for ham. Sammen med sin familie har han boet i Indien i en årrække. Hans skildringer af den vestlige levevis i Malmo og i Indien er rammende, de kan virke klichèfyldte men de er kærlige. Nogle anmeldere sammenligner bogen med Jonas Jonasson: Den hundredårige der kravlede ud af vinduet og forsvandt. Jeg synes nu ikke, den er helt så rablende skrevet. Men underholdende det er den, fin til nogle timers hyggelæsning og som ferielæsning måske i Indien eller i det grå Malmö. Den kan læses af læsere i alle aldre og af begge køn. Jeg kom til at holde af Göran og hans vej til at få fodfæste i livet igen.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - oktober 2017

15.10.2017 - 11:13 - Marit

Wassmo og Pamuk, Marstrand-Jørgensen og Gazan  –  det bliver ved og ved. Jeg har endnu ikke læst septembers must-reads, og nu snapper oktober mig i haserne.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - september 2017. 2. del

19.09.2017 - 10:11 - Marit

Sluk telefonen og lad græsset gro – de gode bøger står i kø for at blive læst.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur i september 2017. Del 1

04.09.2017 - 12:12 - Marit

Det litterære efterår starter i fin form med danske kinesere, irske familier, mulige prisvindere og spionen over alle spioner.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - august 2017

07.08.2017 - 08:53 - Marit

Peter Poulsen, Zadie Smith og Paula Hawkins – lidt for enhver smag.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - juni 2017

07.06.2017 - 20:42 - Marit

Koreanske vegetarer, amerikanske slaver i fortid og fremtid, agitprop, Første verdenskrig og kærlighed er noget af det, årets første sommermåned byder på, og som vi kan glæde os til.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - maj 2017

03.05.2017 - 21:32 - Marit

Forårssæsonen lakker mod enden, men der er stadig meget at glæde sig til. Bl.a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - marts 2017

02.03.2017 - 14:05 - Marit

Der er gang i udgivelserne derude, man bliver helt svedt. Morten Ramsland, Emma Donoghue og meget andet, der ser godt ud.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - februar 2017

02.02.2017 - 13:12 - Marit

I februar får vi nyt fra gamle og unge danske forfattere, samt en hel del etablerede nordmænd/kvinder, bla. a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - januar 2017

03.01.2017 - 20:57 - Marit

Hvad vi ikke nåede at læse i 2016, kan jo læses i 2017 - men bøgerne kommer i skarp konkurrence med de nyudgivelser, der allerede trænger sig på.

Temaer

Gå på opdagelse i Litteratursidens temaer og bliv klogere på nye tendenser,  genrer og markante emner i litteraturen.