Bidt af natten af Tonino Benacquista

Oprettet: 21.05.2012 - 10:52

Bog: "Bidt af natten" af Tonino Benacquista

Bogens forside

Antoine og Bertrand har gjort det til deres levevej at møve sig elegant ind til smarte fester og lever på en luksusdiæt af champagne og petits four - Men en dag går det galt

Forfatter: 
Tonino Benacquista
Oversætter: 
François-Eric Grodin
Udgivet: 
2012
Forlag: 
Labyrint
Sidetal: 
250
Lån bogen - Køb bogen

Døgenigt, drivert, snylter og nasserøv – kært barn har mange navne. I ’Bidt af natten’ kan du møde et Paris, du bestemt ikke bliver præsenteret for i ’Turen går til…’

Antoine og Bertrand er to parisiske fyre i midten af tyverne. De er professionelle snyltere. Sammen snyder de sig adgang til fester, receptioner og ferniseringer, hvor de propper sig med lækkerier og bæller champagne og gir’ den gas sammen med jetsettet og alskens kendisser. Om dagen sover de rusen ud på et fitnesscenter, og planlægger hvorhen nattens eskapader skal gå. For som de siger - så er champagne svaret på alle spørgsmål og fest er det sidste bolværk mod arbejde.

Men alt har en ende: en nat hvor de crasher en fest, bliver de tilbageholdt af festens vært. Han slår en handel af med dem, de skal finde Jordan, en person de perifert har hørt om. Bertrand bliver holdt som gidsel, og Antoines jagt på den mystiske Jordan går i gang.

Det bliver nogle hæsblæsende døgn for parasitten Antoine, og pludselig er driverlivet forvandlet til et spørgsmål om liv eller død. Intet viser sig at være som det ser ud til, og hovedpersonen presses ud hvor han aldrig har været før.

’Bidt i natten’ er en krimi-noir. Med masser af intriger og suspense, men den fangede mig desværre ikke helt. En af grundene er at hovedpersonen, på trods af forfatterens forsøg på at intellektualisere ham, forbliver middelmådig, overfladisk og ikke særlig interessant. Krimiens forvandling fra at være en moderne krimi til at være en vampyrhistorie lykkes heller ikke. Det gør bare at romanen er hverken eller.

Det er som om at forfatteren har alt for meget på hjertet. Krimien begynder godt, og introen er meget spændende og filmisk, men fader ud i den sidste halvdel og bliver nærmest kedelig. Sproget og stilen er flydende, men jeg synes at der er overfyldt med fremmedord hvilket også irriterede mig jævnt hen.

Forlaget Labyrints franske udgivelser er ellers et godt og sympatisk tiltag, og det er bestemt kærkomment med franske krimier på det danske marked, som er oversvømmet af anglofile og skandinaviske bidrag.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - oktober 2017

15.10.2017 - 11:13 - Marit

Wassmo og Pamuk, Marstrand-Jørgensen og Gazan  –  det bliver ved og ved. Jeg har endnu ikke læst septembers must-reads, og nu snapper oktober mig i haserne.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - september 2017. 2. del

19.09.2017 - 10:11 - Marit

Sluk telefonen og lad græsset gro – de gode bøger står i kø for at blive læst.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur i september 2017. Del 1

04.09.2017 - 12:12 - Marit

Det litterære efterår starter i fin form med danske kinesere, irske familier, mulige prisvindere og spionen over alle spioner.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - august 2017

07.08.2017 - 08:53 - Marit

Peter Poulsen, Zadie Smith og Paula Hawkins – lidt for enhver smag.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - juni 2017

07.06.2017 - 20:42 - Marit

Koreanske vegetarer, amerikanske slaver i fortid og fremtid, agitprop, Første verdenskrig og kærlighed er noget af det, årets første sommermåned byder på, og som vi kan glæde os til.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - maj 2017

03.05.2017 - 21:32 - Marit

Forårssæsonen lakker mod enden, men der er stadig meget at glæde sig til. Bl.a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - marts 2017

02.03.2017 - 14:05 - Marit

Der er gang i udgivelserne derude, man bliver helt svedt. Morten Ramsland, Emma Donoghue og meget andet, der ser godt ud.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - februar 2017

02.02.2017 - 13:12 - Marit

I februar får vi nyt fra gamle og unge danske forfattere, samt en hel del etablerede nordmænd/kvinder, bla. a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - januar 2017

03.01.2017 - 20:57 - Marit

Hvad vi ikke nåede at læse i 2016, kan jo læses i 2017 - men bøgerne kommer i skarp konkurrence med de nyudgivelser, der allerede trænger sig på.

Temaer

Gå på opdagelse i Litteratursidens temaer og bliv klogere på nye tendenser,  genrer og markante emner i litteraturen.