Altonas genfærd af Craig Russell

Oprettet: 29.06.2017 - 10:34

Bog: "Altonas genfærd" af Craig Russell

Bogens forside

Politikommissær Jan Fabel har haft døden tæt inde på livet i snart et par årtier, men da han bliver skudt på klos hold under en rutineundersøgelse, konfronteres han med nogle traumatiske ople

Forfatter: 
Craig Russell
Udgivet: 
2017
Forlag: 
Hovedland
Lån bogen - Køb bogen

Kriminalkommissær Jan Fabel er tilbage for fuld musik. Det syvende bind i serien er mindst lige så underholdende og gysende uhyggeligt som forgængerne.

Craig Russell er fra Skotland, og han har skrevet andre bøger, der foregår i hans hjemland, men det er især hans ”tyske” krimier, der har gjort ham til en af krimigenrens helt store forfattere. Hamburg danner igen skuepladsen for hans barske og spændende historier, og Russel viser igen et helt enestående kendskab til den tyske by og tysk kultur. Jan Fabel er blevet en af de helt store krimihelte, fuldt på højde med f.eks. norske Hole og svenske Wallander. Indholdet i Russells historier er mindst lige så voldsomt og barskt som hos franske Grangè.

Fabels første sag i karrieren handlede om det formodede mord på den smukke Monika Krone, men liget blev aldrig fundet, og sagen aldrig opklaret.15 år senere finder man så pludselig liget under arbejdet på en byggeplads, og Fabel åbner sagen igen. Samtidig lykkes det den hovedmistænkte i den gamle sag, en sadistisk og modbydelig voldtægtsforbryder der på grund af sit lige så skræmmende ydre går under navnet Frankenstein, at flygte fra fængslet på spektakulær vis. Frankenstein blev hjulpet på flugt af den mystiske Zombie, som har sin helt egen plan og skumle hensigt med at få Frankenstein på fri fod.

En række prominente personer, som alle kendte Monika Krone, bliver slået ihjel, og samtidig opdager Fabel, at alle personer for 15 år siden tilhørte den samme klike, der var besat af mord, mystik og overnaturlige fænomener. Men hvad er sammenhængen, er Zombie morderen, og har Fabels egne nærdødsoplevelser fra et nyligt og tæt bekendtskab med en kugle nogen betydning for den aktuelle sag.

Russells nye historie er som sædvanlig en speget affære, der gang på gang fører læseren på vildspor, men forfatteren har i den grad styr på handlingen og plottet, og uden at sige for meget er slutningen i både logisk og meget overraskende. Udover sine kringlede historier er Russell også kendt for at inddrage forskellige faktuelle og ofte filosofiske vinkler i handlingen, og denne gang viser han et imponerende kendskab til forskningen omkring (nær)døden.

Som vanligt er krimierne med Jan Fabel ikke for sarte sjæle. Der bliver ikke sparet på effekterne, og sine steder er man temmelig tæt på noget, der tenderer et egentlig gys. Konklusionen er, at der er tale om særdeles fin underholdning, og Craig Russell er efterhånden nået op på øverste hylde i selskab med de helt store indenfor den barskere del af krimigenren.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - september 2017. 2. del

19.09.2017 - 10:11 - Marit

Sluk telefonen og lad græsset gro – de gode bøger står i kø for at blive læst.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur i september 2017. Del 1

04.09.2017 - 12:12 - Marit

Det litterære efterår starter i fin form med danske kinesere, irske familier, mulige prisvindere og spionen over alle spioner.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - august 2017

07.08.2017 - 08:53 - Marit

Peter Poulsen, Zadie Smith og Paula Hawkins – lidt for enhver smag.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - juni 2017

07.06.2017 - 20:42 - Marit

Koreanske vegetarer, amerikanske slaver i fortid og fremtid, agitprop, Første verdenskrig og kærlighed er noget af det, årets første sommermåned byder på, og som vi kan glæde os til.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - maj 2017

03.05.2017 - 21:32 - Marit

Forårssæsonen lakker mod enden, men der er stadig meget at glæde sig til. Bl.a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - marts 2017

02.03.2017 - 14:05 - Marit

Der er gang i udgivelserne derude, man bliver helt svedt. Morten Ramsland, Emma Donoghue og meget andet, der ser godt ud.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - februar 2017

02.02.2017 - 13:12 - Marit

I februar får vi nyt fra gamle og unge danske forfattere, samt en hel del etablerede nordmænd/kvinder, bla. a.

Blogindlæg: Ny skønlitteratur - januar 2017

03.01.2017 - 20:57 - Marit

Hvad vi ikke nåede at læse i 2016, kan jo læses i 2017 - men bøgerne kommer i skarp konkurrence med de nyudgivelser, der allerede trænger sig på.

Temaer

Gå på opdagelse i Litteratursidens temaer og bliv klogere på nye tendenser,  genrer og markante emner i litteraturen.

Artikel: 5 litterære trends i 2016

09.12.2016 - 16:29 - Lise Vandborg

Familie, moderskab, psykisk sygdom, samfundskritik og fortolkning af historiske skikkelser er de vigtigste temaer i årets danske litteratur.