Boghylde

Boghylde: Læsning 2017

Jeg bruger min boghylde til at huske på årets læsning.  Det er ikke kun de nyeste udgivelser, men ALT hvad jeg læser både revl og krat. Ved årsskiftet sorterer jeg min bedste læsning fra og laver hvert år en Highlight-liste.

Highlights 2010
Highlights 2011
Highlights 2012
Highlights 2013
Highlights 2014 
Highlights 2015 
Highlights 2016 

Stefan Ahnhem: Offer uden ansigt (uhyggelig og ret blodig krimi om en seriemorder, der en for en torturerer og slagter gamle klassekammerater. Mobning og vold mod børn - det er ikke rar læsning.)

Jeffrey Archer: Hvor der er vilje (dejlig letløbende ENGELSK underholdning om drengen Harry, hans mor, far, skole, kammerater osv. En roman hvor de onde er ONDE, og de gode GODE)

Ola Bauer: Magenta (jeg lytter til denne 3. del af af "Hestehovedtågen" indlæst fremragende af Carsten Warming. Historien om Toms liv fra barndommen i 40'erne og 50'erne til nu i 60'erne hvor Tom dropper sømandslivet og dejlige Eva og flytter til Paris. )

Jionas T. Bengtsson: Sus (en rigtig god og gedigen Jonas T. Bengtsson-roman. Jeg er med det sammet fanget af pigen Sus. Let læst )

Linda Boström Knausgaard: Velkommen til Amerika (en lille roman om en piger, der vælger helt at j´holde op med at tale. Interessant roman, men også lidt uforløst, synes jeg)

Gianrico Carofiglio: Begrundet mistanke (intellektuel italiensk krimi. 3. del i serien med advokat Guido Guerreri som hovedperson. Retssalsdrama, mafio, narkosmugling. Forfatteren blærer sig lidt for meget med påklistret "kultur" i form af bogtitler, forfattere, kunstnernavne, musik, - både klassisk og rytmisk

Torkil Damhaug: En femte årstid
Fire unge mennesker sniger sig ind på en forladt fabrik, hvor de uforstyrret kan afsøge grænser. Da de opsøges af skolens mobbeoffer, tager de en beslutning, som får forfærdelige konsekvenser for dem alle, og som afdækker fortrængte begivenheder og skjulte synder fra tidligere generationer. (en uhyggelig men alt for lang krimi. der kunne sagtens skære 100-200 sider væk)

Joël Dicker: Bogen om Baltimore-familien (fantastisk familie-historie i flot indlæsning af Jesper Bøllehus. Nok denne sommers bedste lydbog, ja måske sommerens bedste roman i skarp konkurrence med Bent Haller)

Elsebeth Egholm: Jeg finder dig altid (jævn krimi med et helt usandsynligt plot og en Lisbeth Salander-agtig hovedperson. Der var simpelthen for mange tilfældige sammentræf)

Aris Fioretos: Mary (svensk forfatter med græske rødder. Poetisk roman om politiske fanger i et unavngivet land, sandsynligvis grækenland i 70'erne. Mary har netop opdaget at hun er gravid, da hun tilbageholdes af magthaverne. Forhøres, tortureres og isoleres på en øde ø sammen med en lille flok kvinder. Jeg opgav at læse den færdig, det var for trist læsning. Kvaliteten var der ikke noget i vejen med. Læs Anny Skov Madsens fine anmeldelse her.

Helga Flatland: Bliv hvis du kan, rejs hvis du må (fremragende roman om hvordan beboerne i en lille norsk landsby påvirkes da tre af byens unge drenge omkommer i Afghanistan. Virkelig en af de rigtig gode og læseoplevelser, som går lige ind. Det er 1. del i en trilogi og jeg venter spændt på at 2. del kommer hjem til mig)

Helga Flatland: Alle vil hjem, ingen vil tilbage (2. del - fremragende, noget af det allerbedste jeg har læst i 2017)

Helga Flatland: Der findes ingen helhed (3. del af serien. Er i gang med den 3/7. Spændt på om den er lige så god som "Alle vil hjem, ingen vil tilbage"

Ford Madox Ford: Den gode soldat (et parforholdsdrama, som samtidig har noget "Herskab- og Tjenestefolk" over sig. Engelsk versus amerikansk kultur, hemmeligheder og løgne. Dette er en overset"klassiker, lidt på linje med John Williams "Stoner". Heldigvis har Viatone sørget for en fin indlæsning af romanen.)

Agnete Friis: Sommeren med Ellen (jeg er netop begyndt at læse Agnete Friis' nye roman "Sommeren med Ellen". Jeg blev "hooked" med det samme, og det er både sproget og handlingen som fanger mig. Der er to tidsspor - et spor fra 1978 og så en nutidig historie. Den der blanding af familiehistorie, hemmeligheder, psykologi, thriller og en 70'er tidslomme (min ungdomstid).

Inger Gammelgaard Madsen: Under skriftesegl (OK fin krimi. Roland Benito og Anne Larsen er fine bekendtskaber)

Carin Gerhardsen: Hendes iskolde øjne (traditionel svensk krimi - mest for kvinder, tror jeg. Om psykopatiske mænd, der terroriserer kvinder fysisk og psykisk)

Maria Gerhardt: Transfervindue (korte prosastykker skrevet mens Maria var tæt på døden af sin kræftsygdom. En slags science fiction fortælling hvor hele nordsjælland er omdannet til et hospice. Tankevækkende og lidt trist)

Bent Haller: Abelone på Bangsbo (BEGEJSTRET. Jeg elsker Bent Haller)

Dörte hansen: Kirsebærlandet (god og usædvanlig historie fra det tyske marskland. Altes Land, som er et fladt floddelta med masser af frugttræer. Historien om Vera, der kommer som flygtningebar efter krigen og hends liv med familie og naboer.)

Kent Haruf: Vores sjæle om natten (meget smuk kærlighedshistorie. To gamle mennesker finder sammen i en spirende forelskelse. Selv om det er en meget stille og udramatisk fortælling fungerede det som en rigtig pageturner for mig. Jeg slugte romanen på en eftermiddag. Dejlig læsning)

Kamilla Hega Holst: Rud ( FOR barsk historie om psykisk sygdom og vold i ægteskabet. jeg er ikke glad for Hega Holst)

Yu Hua: Fortællingen om dengang Xu Sanguan solgte sit blod (ret fremmedartet kinesisk fortælling fra kulturrevolutionens tid. Interessant læsning, men jeg forundres over de "priimitive" måske skulle jeg hellere og mere respektfuldt skrive "uvidende" kinesere i denne roman. Meget fin læsning)

Roy Jacobsen: Hvidt hav (2. del af "De usynlige", som handler om en familie på en lille nordnorsk ø. Ingrid vender som 35 årig tilbage til øen i 1944. En kærlighedshistorie udvikler sig, da Ingrid finder en russisk krigsfange i live. Jeg synes det var svært at følge med i handlingen, og der skal læses meget mellem linjerne. Det myldrer med navne, som jeg ikke fik helt styr på, og måske burde jeg læse den igen for at få det fulde udbytte. Jeg var vild med 1. delen, men har kæmpet med 2. del, selv om romanen har min store sympati.)

Ida Jessen: Doktor Bagges anagrammer (fin fortsættelse af "En ny tid". Jessen skriver et portræt af Lillys stivstikker af en lægemand. Jeg tror stadig ikke jeg forstår hvad der får ham til at tage så stor afstand til Lilly)

Barbara Kingsolver: Frodig sommer (Amerikansk sydstatslitteratur når det er bedst, flotte naturbeskrivelser, familiehistorier og skøn erotik og kærlighed)

Lars Kjædegaard: En ærlig mand (gendigtning af Montebello. Jeg blev lidt skuffet da det gik op for mig at den ligger så tæt på Montobello, som jeg læste med stor fornøjelse for mange år siden. Måske bare nogle let tjente penge for forfatteren. Men hyggeligt, det er det)

Jakob Knudsen: Hjemløs (sympatisk krimi. 4. del i serien med Kristian Swane som hovedperson. Aalborg er rammen og så handler om hjemløse, der bliver ofre for den ubønhørlige grådige skånselsløse medicinalindustri.)

Jesper Bugge Kold: Vintermænd (2. verdenskrig og optaken dertil fortalt gennem 2 tyske brødres historie. De var ikke nazister med blev alligevel spundet ind i nazisternes net og tvunget til at deltage i grusomhederne)

Thomas Korsgaard: Hvis der skulle komme et menneske forbi (barsk udkants-historie fra det nordvestlige Jylland. Tue vokser op på et fattigt husmandssted hvor hver dag er en kamp. Jeg lytter romanen, og tænker lige i skrivende stund at den kunne minde lidt om Kirsten Myers Sommerbarn)

Agota kristof: Det store stilehæfte (en barsk klassiker. Karakteristisk nøgternt registrerende sprog. Jeg tror, at Jonas T. Bengtsson blev inspireret af da han skrev Sus.  JTB har skrevet forordet. Jeg synes det er meget svært når der mishandles katte)

Martin Krogh Andersen: Harens øjne (fin lille intens barndomsberetning om en dreng, som bliver "skjult" hos morfar i Vestjylland. )

Niels Lyngsø: Himlen under jorden (2. del af "Min ukendte bror". Det var en medrivende og anderledes læseoplevelse. Jeg har aldrig før læst noget lignende og jeg glæder mig til snakke med DR-læseklubben om romanen)

Henning Mankell: Svenske gummistøvler (En rigtig god roman, - helt på niveau med Håkan Nesser. Svensk skærgårds-krimi på den helt stille måde. Ensomhed, vinterbadning, pyromani og et par gummistøvler, som er næsten en helt år om at nå frem til butikken. Stor påske-afslapnings-læsning)

Liselotte Michelsen: Isfald (en meget spændende naturthriller om en ung kvinde på skitur på Svalbard. Isbjørne, frostskader, gletchere, ulykker hemmeligheder. Rigtig god læsning)

David Nicholls: Os (humoristisk og meget engelsk ægteskabsroman. Romanen rummer en helt fantastisk sarkastisk beskrivelse af et far-søn teenageforhold. Fremragende indlæsning af Jesper Bøllehus)

Chigozie Obioma: Vi var fiskere (meget fin historie fra Nigeria, hvor vi følger en børnerig families trængsler. Det handler om overtro og varsler og barske opvækstvilkår for børnene)

Eddie Thomas Petersen: Værelse til leje (meget fin roman. En ret så utroværdig fortæller med psykopatiske træk. En  ensom fedladen ornitolog med en lidt skæv seksualitet. Til sammenligning tænker jeg på Karin Fossum,  bare i en let udgave med mere humor. Absolut top underholdning her i de regnfulde påskedage. )

Romain Puertulas: Den lille pige, der havde slugt en sky så stor som Eiffeltårnet (befriende crazy-humor. Postbudet Providence skal rejse til marokko for at hente sin adoptivdatter, som er dødssyg af cystisk fibrose. med henvisning til litteratur, film, politik, musik - ja det er en meta-roman kommer vi på flyvetur med Providence. dejlig underholdning for hele familien, rigtig god til oplæsning.

Mette Reinhardt Jakobsen: Vil ikke forstyrres (skilsmisseroman om et dansk par fra den øvre middelklasse. Utroskab er på dagsordenen. Jeg blev temmelig irriteret over den kvindelige hovedpersons manglende handlekraft.  Jeg synes romanen er en bagatel)

Morten Remar: Amok (krimi, hvor hævn er hovedemnet.  Den gennemusympatiske stjerne-kok Adam forråder sin bedste ven og lader ham rådne op i et Thailandsk fængsel. Det var ikke rar læsning)

Ingvild H. Rishøi: Vinternoveller (3 fine noveller om mennesker med alt lidt overskud i hverdagen. Vi hører om den meget unge mor, der er på vej hjem fra børnehaven med sin datter. De har næsten ingen penge, og datteren har tisset i bukserne og det er hamrende koldt; om den uge far der netop et kommet ud af fængslet. Han kan ikke finde ud af at købe en hovedpude til sin søn; om den 17-årige pige der flygter til en hytte for at tage hånd om sine små søskende. Overskriften kunne være: der er et lille lys  mørket)

Kristina Sandberg: Et barn at føde (en familiehistorie hvor vi følger Maj fra 1938 gennem hendes tanker og handlinger. En slags "stream og consiousness"-roman. En lidt tung form, synes jeg - selv om jeg er optaget af indholdet, så opvejer det ikke formen. Jeg holdt ved i mere end 100 sider, og nu stopper jeg, det er simpelthen træls læsning.)

Ina Merete Schmidt: Du tror alt er godt (hvor blev Elena af? - på en ferietur til Prag er hun pludselig forsvundet, og Martin får hendes efterlyst både i Prag og hjemme igen i Danmark. Hvad er sandheden? hvem er Elena? - fin læsning, men måske vil jeg ikke huske den så længe)

Tor Even Svanes: Skamskudt (en alene-i-verden-gyser. trænger du til et isnende koldt gys, så læs denne ultrakorte hurtigt læste gyser om en kvindelig dyrlæge om bord på et jagtskub i ishavet ved Grønland. Lukket inde mellem de ustyrlige vilde og ondskabsfulde mænd uden wifi og mobildækning)

Kristina Stoltz: Som om (en moderne skilsmisseroman. Fin og interessant læsning.)

Maren Uthaug: Hvor der er fugle (er halvvejs, og jeg er meget optaget af romanen. Inens familiehistorie fra det nordligste Norge)

Delphine de Vigan: Dage uden sult (en lille hurtigt læst roman om forfatteren anoreksi-forløb. Fra indlæggelsen hvor hun vejer 36 kg til hun bliver udskrevet15 kg tungere. Hun er 175 cm høj, så i MIN optik må hun stadig have været mega-skelet-agtig tynd ved udskrivelsen. Anoreksi som en slags afhængighed, som narkotika - sådan forstår jeg romanen.)

Helle Vincentz: Stjålne liv (Krimi. Starten på en ny krimi-serie med antropolog Sofie Munk. Helle Vincentz skriver politiske krimier, og Christiansborg-fnidder er er stor del af romanen. Jeg kunne bedre lide "Den afrikanske jomfru", som hun debuterede med, men jeg er ikke igennem endnu, så det kan være jeg skifter mening lige om lidt . Skrevet 6/3-2017)

Mich Vraa: Haabet (spændende læsning om Danmarks lidet glorværdige fortid som slave-nation. Romanen er nomineret til DR-romanprisen 2017. Den fortjener at være med i slutspillet)

C. J. Watson: Før jeg lukker øjnene (gyser eller psykoligisk thriller hvor Christine hver morgen vågner med en helt slettet hukommelse. Hun aner ikke hvem hun er, hvem mon har glæde af en holde hende hen til et evigt liv med hukommelsestab. Spændende debut)

Katherine Webb: Arven (dejlig engelsk underholdningsroman om to søstre, der arver et gods. Hemmeligheder fra fortiden, herskab og sigøjnere. Man kan bare lade sig suge ind og glemme hverdagens trængsler.)

Colson Whitehead: Den underjordiske jernbane (rystende velskrevet slave-beretning)

Jesper Wung-Sung: En anden gren (jeg kunne ikke rigtigt få hul på historien. Efter 130 sider lagde jeg den fra mig, og jeg tror ikke jeg nogensinde får læst de færdig. Måske er det bare den forkerte roman til mig lige nu.)

 

 

 

 

Himlen under jorden

Bogens forside
Roman om antropologen Nadia, som lever i en subkultur i katakomberne under Paris; Hun forsker i seksualitet og samfundsformer, og leder efter sin lesbiske partner, som er sporløst forsvundet.

Magenta

Bogens forside
Året er 1961 og efter tre år til søs, går Tom og hans kæreste i land i Paris; Hun trives ikke og rejser igen, mens han giver den som levemand i underverdenen blandt lommetyve og alfonser.

Vores sjæle om natten

Bogens forside
Addie er enke og bor alene i sit store hus - Børnene er for længst flyttet hjemmefra, og nætterne er lange og ensomme, når man ikke har nogen at tale med

Vi var fiskere

Bogens forside
Da Benjamin og hans brødres far tager nordpå for at arbejde, forandres drengenes liv for altid. Farens strenge orden opløses, og drengene strejfer nu omkring og går på opdagelse.

Amok

Bogens forside
Adam Brandt er Mesterkok; Han bader i anerkendelse og respekt for sin sublime kogekunst, og i kulissen står Michelin-guiden klar med den tredje stjerne til hans altid fuldt bookede restaurant

Den gode soldat

Bogens forside
På et kursted i Tyskland er vi vidne til et stort melodrama; Mødet mellem et amerikansk og et engelsk ægtepar udvikler sig i en retning, som romanens fortæller ikke havde forestillet sig: Lidenskab

Som om

Bogens forside
Fanny vågner en morgen bælgøjet - Hendes ægteskab er i krise og hun har mistet orienteringen i sit liv - En fortælling om skilsmisse, kærlighed og de tråde ens barndom trækker til voksenlivet

Haabet

Bogens forside
Fregatten Haabet stævner i 1803 ud fra København med skibsreder Frederiksen og hans 14-årige datter Maria om bord.

Stjålne liv

Bogens forside
Reagensglas med befrugtede æg forsvinder fra fertilitetsklinikken MereLiv, hvor Sofie Munk arbejder.

Hvidt hav

Bogens forside
En fortælling fra Norges udkant om en kærlighed i skyggen af anden verdenskrig. Roy Jacobsen følger med Hvidt hav mesterligt op på romanen De usynlige.

Før jeg lukker øjnene

Bogens forside
Christine har angiveligt som følge af et trafikuheld haft hukommelsestab i en snes år - En læge opfordrer hende til at skrive dagbog for at binde dagene sammen, og langsomt erkender hun, at intet e

En femte årstid

Bogens forside
I 1978 omkommer en arbejder på en tagpapfabrik midt under VM-finalen mellem Argentina og Holland.

Doktor Bagges anagrammer

Bogens forside
Vigand Bagge, distriktslæge i Thyregod i de første årtier af 1900-tallet, er dødeligt syg, men fortsætter sit liv, som om intet er i vejen.

Svenske gummistøvler

Bogens forside
Den pensionerede læge Fredrik Welin bor på en ø i skærgården og må tage sit liv op til revision, da hans hus brænder ned til grunden.

Hjemløs

Bogens forside
To drab og en bortførelse blandt hjemløsemiljøet i Kildeparken i Aalborg må have en sammenhæng, som Rigspolitiets drabstaskforce med Kristian Swane i spidsen tilkaldes for at løse.

Arven

Bogens forside
To søstre arver et gammelt hus efter deres mormor, og langsomt afdækkes flere hemmeligheder i slægten, efterhånden som husets gemmer kommer frem i lyset

Begrundet mistanke

Bogens forside
Krimi. Advokat Guido Guerrieri påtager sig modvilligt en sag om narkosmugling, hvor den mistænkte erklærer sig uskyldig til trods for, at han blev pågrebet med bilen fuld af narko.

Hendes iskolde øjne

Bogens forside
To stockholmere forsvinder en sen uvejrsnat og da én af dem findes død, må der handles hurtigt. "Hendes iskolde øjne" er en spændende krimi af Carin Gerhardsen.

Offer uden ansigt

Bogens forside
Krimi. Politimanden Fabian Risk vender tilbage til barndomsbyen, Helsingborg, og inddrages i efterforskningen af en serie mord, hvor ofrene viser sig at være gamle klassekammerater.

Mary

Bogens forside
Mary er 23 år, arkitektstuderende og lever i et militærdiktatur. Hun har en kæreste som er politisk aktiv og planlægger et oprør.

Den lille pige der havde slugt en sky så stor som Eiffeltårnet

Bogens forside
En rørende og eventyrlig roman af forfatteren til Den utrolige historie om fakiren, der sad fast i et IKEA-skab.Providence Dupois er postbud i Paris og uden større ambitioner i livet end at f

Hvor der er fugle

Bogens forside
For at redde sin mor er norske Johan nødt til at gifte sig med Marie, selv om han faktisk er forelsket i Hannah.

Hvis der skulle komme et menneske forbi

Bogens forside
På en gård langt ude på landet ved Skive bor Tue med sin familie. Da en lillesøster dør ved fødslen, synker hans mor ned i en depression.

Fortællingen om dengang Xu Sanguan solgte sit blod

Bogens forside
Menneskeligt portræt af en mand der i kampen for sin familie risikerer livet ved at sælge sit blod.

Sus

Bogens forside
En barsk og fordomsfri fortælling om Københavns hårdeste og mest socialt udsatte miljøer, som på samme tid giver en forståelse af, at der hos alle findes en grundlæggende menneskelighed.Sus e

Alle vil hjem, ingen vil tilbage

Bogens forside
Sorg og smerte har sat livet i stå hos de efterladte i en norsk bygd, hvorfra tre unge mænd blev udsendt til Afghanistan, men alle faldt.

Bliv hvis du kan, rejs hvis du må

Bogens forside
Tre kammerater melder sig til tjeneste i Afghanistan, og ingen af dem vender tilbage til den lille norske bygd i live. Hvorfor tog de af sted? Hvad drev dem? Ville de væk fra noget?

Der findes ingen helhed

Bogens forside
Helga Flatland har begejstret både kritikere og læsere.

Transfervindue - fortællinger om de raskes fejl

Bogens forside
Transfervindue er en utopisk fremstilling af Nordsjælland som et stort luksuriøst hospice. Alle går i hvidt. New age-nonner dyrker medicinsk cannabis på stranden.

Vintermænd

Bogens forside
En roman, der fortæller om to dygtige og veluddannede brødre fra Hamborg og deres skæbne under naziregimets vækst og sammenbrud.

Dage uden sult

Bogens forside
Delphine de Vigan slog internationalt igennem med romanerne ”Alt må vige for natten” og ”Baseret på en sand historie”, der handlede om forholdet til hendes mor.

Rud

Bogens forside
En teenagedreng forsvinder fra et sommerhus. En mor forsøger at finde sin søn. Finde ud af, hvem han er. Hvad det er, hun har budt ham. RUD er en roman om at fare vild.

Skamskudt

Bogens forside
Mari er nyuddannet dyrlæge og bliver inspektør på en norsk sælfangst i Grønlandshavet - Hun er eneste kvinde om bord og udsættes for nedladende, chauvinistiske bemærkninger, 

Vinternoveller

Bogens forside
En ung enlig mor har hentet sin datter i børnehaven. Det er vinter og koldt. Datteren har tisset i bukserne. De har tres kroner til resten af weekenden.

Frodig sommer

Bogens forside
Tre kvinder i en afsides del af Appalacherne i det østlige USA oplever uafhængigt af hinanden at deres liv tager en ny drejning i løbet af en sommer, hvor naturen damper af forplantning, nyt liv og

Et barn at føde

Bogens forside
Gedden på det rene køkkenbord. Hvad skal Maj stille op med den?  For første gang skal Maj have sin nye familie til middag.

Velkommen til Amerika

Bogens forside
Den svenske forfatter Linda Boström Knausgård portrætterer i sin tredje roman Velkommen til Amerika en familie, der bevæger sig på randen af en katastrofe.

Sommeren med Ellen

Bogens forside
Jakob får et opkald fra en gammel bekendt fra en fjern fortid - Det får ham til at rejse tilbage til Østjylland hvor han voksede op -  Samtidig klippes der tilbage til sommeren 1978, hvo

Harens øjne

Bogens forside
Barndomserindring om den sommer en 6-årig dreng bliver kørt langt væk til Vesterhavet og efterladt hos sin morfar, som han aldrig før har mødt

Vil ikke forstyrres

Bogens forside
Livet kører derudaf for ægteparret Anne og Anders med karriere, børn og ny granit i indkørslen indtil Anne opdager, at Anders har affære med en yngre kollega.

Abelone på Bangsbo

Bogens forside
Romanen er historien om den unge Abelone, der i slutningen af 1800-tallet kommer i huset på godset Bangsbo i Nordjylland.

Den underjordiske jernbane

Bogens forside
Den sekstenårige slave Cora er vokset op på en bomuldsplantage i Georgia under umenneskelige forhold og et dobbeltpres som udstødt blandt sine egne.

Bogen om Baltimore-familien

Bogens forside
"Bogen om Baltimore-familien" fortsætter otte år efter de dramatiske begivenheder i succesromanen "Sandheden om Harry Quebert-sagen" fandt sted.

Jeg finder dig altid

Bogens forside
Rina kan ikke genkende ansigter. Hun er læge, men om natten lever hun et dobbelt liv.

Os

Bogens forside
Douglas elsker sin kone overalt på jorden. Det kommer derfor som et kæmpe chok for ham, da hun en sen nattetime bekendtgør, at hun mener de er nået til vejs ende.

Isfald

Bogens forside
Monica er på barsel og prøver at vænne sig til familielivet, men i bagagen spøger en tragisk ulykke. En dag møder hun Erik. De længes begge efter at komme væk og rejser sammen til Svalbard.

Hvor der er vilje

Bogens forside
Den storslåede fortælling om Harry Cliftons liv begynder i England i tiden efter Første Verdenskrig.

Kirsebærlandet

Bogens forside
Enspænderen Vera har haft en omtumlet barndom og pludselig står niecen Anne og har brug for husly. De to prøver at skabe et liv sammen

Du tror alt er godt

Bogens forside
Den 42-årige forsikringssælger Martin er på ferie i Prag med sin tjekkiske kæreste Elena, da hun pludselig forsvinder.

En anden gren

Bogens forside
Biografisk roman om mødet og forelskelsen imellem forfatterens kinesiske oldefar San Wung Sung og danske oldemor Ingeborg Danielsen.