Tysk litteratur - maj 2002

Oprettet: 01.05.2002 - 08:00

"Forgæves strækker jeg mine arme ud efter hende om morgenen, når jeg dukker op af tunge drømme, forgæves søger jeg hende om natten i min seng..."

Disse udødelige linjer står som en af pillerne i den tyske litterære produktion. Det drejer sig naturligvis om den skelsættende roman "Den unge Werthers lidelser" af den tyske poet Goethe. Det var en roman, der startede en bølge af selvmord over hele Tyskland; en roman, der ramte datidens sjæl; en roman, der befandt sig på alle natborde hos en ungdom, der fik sat tanker og følelser i gang ved at læse Goethes værk.

Der har været store tyske forfattere både før og efter Goethe. En af de betydningsfulde fra nutiden er Günter Grass, der stædigt vedbliver at sætte fokus på mange af de problemer, som det er nemmest for samfundet at vende det døve øre til. Günter Grass' roman "Bliktrommen" er stor i form og indhold.

Og det stopper langt fra med "Bliktrommen". For nylig udkom den unge Benjamin Leberts roman "Crazy", der trods den engelskklingende titel er tysk - men som rækker langt ud over landegrænser og tidsperioder. Det er en roman, der har vakt stor og berettiget opmærksomhed ved sin udgivelse.

Læs mere om den tyske litteratur i netmagasinet Litteratursiden.dk - og om de mest markante forfattere og titler.

Rigtig god fornøjelse!

 

0
Din bedømmelse: Ingen