Danske historiske romaner - august 2011

Oprettet: 15.08.2011 - 11:17

For dig, der elsker historie og historiske romaner! For dig, der elsker guldgruber af historisk viden kombineret med medrivende historier om mennesker i en anden tid!

For dig, der fryder dig, når fiktion og faktiske hændelser går op i en højere enhed og din læsning vrimler med personer og skæbner og store begivenheder og intriger og royale gemakker!

Litteratursidens temaer vil i efteråret 2011 ha’ fokus på emner, der har med historie at gøre, men vi vil alligevel komme vidt omkring med så forskellige temaer som Danske historiske romaner, Mellemkrigstiden i litteraturen, Danmark i krig og til sidst Oprør og revolution i litteraturen. Du kan se frem til spændende romaner og debatterende faglitteratur.

Vi lægger ud med i august at præsentere en stribe nyere historiske romaner, skrevet af danske forfattere, som alle formår at genskabe unikke stykker af især Danmarkshistorien og gøre historien levende for vores generation, når de skriver om tragiske kærlighedshistorier, bjørnetilbedende nonner med magiske evner, Marstal og de syv verdenshave, middelalder med jyske frihedshelte og magtsyge konger, om Dybbøl Skanser, vikinger, Sven, Knud og Valdemar, løgnhalse, Tiberius, Struensee, Hildegard .. og mange flere! Langt overvejende om danske personer og begivenheder, men vi kommer da også til fjernere destinationer som England og Umbrien i forfatter-selskab.

Historiske romaner er populære på bibliotekerne med høje udlån. Vi kunne ha’ valgt andre titler, og vi kunne ha’ taget de udenlandske briller på. Men den danske vinkel er valgt for at følge op på konceptet for Danmarks Radios nye Romanklub, hvor der i samarbejde med bibliotekerne og Litteratursiden i efteråret vil blive læst 5 historiske romaner af danske forfattere:
” Fra august til december 2011 stiller DR Romanklubben nemlig skarpt på nogle af de allerbedste danske historiske romaner fra de seneste 15 år. Der er ingen konkurrence, pris eller vinder. Bare fokus på den gode, historiske roman..” Og diskussionen foregår også på Litteratursiden! Følg debatten og deltag her ...

Du kan finde udenlandske forfattere og deres bud på den historiske roman i vores litteraturlister.

For dig, der er særligt glad for gode fortællinger kombineret med tidsrejser til nære og fjerne fortider, er der noget at se frem til - både nu og hele efteråret!

Rigtig god fornøjelse

Birgitte Tindbæk

Se mere på DRs hjemmeside

BilagStørrelse
historiske_romaner_folder a5.pdf1.04 MB
historiske romaner_plakat a3.pdf3.22 MB
dr_romanklubben_plakat a3.pdf1.72 MB
charleston_og_klinkevals_folder_a5.pdf888.09 kB
charleston_og_klinkevals_plakat a3.pdf1.22 MB
optur_og_depression_folder a5.pdf1.18 MB
optur_og_depression_plakat_a3.pdf4.03 MB
danmark i krig_folder_a5.pdf1.25 MB
danmark i krig_plakat a3.pdf2.23 MB
oproer_folder a5.pdf1.5 MB
oproer_og_revolution_plakat_a3.pdf2.55 MB
3
Din bedømmelse: Ingen Gennemsnit: 3 (1 vote)