Bog

Ikke et ord om Preben : interviews, dilemmaer og citater fra Mads & Monopolet

Af (
2020
)

Anmeldelse

Ikke et ord om Preben : interviews, dilemmaer og citater fra Mads & Monopolet

20 nov.20

Indblik i populært DR-radioprogram med interviews, citater og dilemmaer er hyggelig og hurtig læsning.

Siden 2003 har man hver lørdag kunnet lytte til radioprogrammet 'Mads & Monopolet' med Mads Steffensen som vært. I programmet gennemgår kendte danskere en række dilemmaer, som er indsendt af lytterne. Da 'Mads & Monopolet' sendte fra Vejle Musikteater i 2018, blev der sat lytterrekord, da 1.334.000 mennesker lyttede med.

Hvis du har hørt 'Mads & Monopolet' bare et par gange, er der stor sandsynlighed for, at du godt ved hvem Preben er. For den uindviede, kan jeg løfte sløret og fortælle, at Preben er pseudonymet for ham, der er hovedpersonen i et givet dilemma. Og selvom bogen her hedder ‘Ikke et ord om Preben’, har der dog sneget sig et enkelt dilemma ind, hvor Preben kommer på banen.

Bogen giver et lille indblik i, hvordan det foregår, når programmerne laves. Der er interviews med programmets A-hold, som nok er de gæster, der har deltaget oftest i programmet. Idéen med interviews er rigtig god, men det bliver lidt ensformig læsning, at alle seks interviews består af de samme spørgsmål. Der er også en række dilemmaer, som skal give anledning til diskussion hos læserne, og man får derfor ikke svar på, hvad panelet har konkluderet.

Det bedste ved bogen er citaterne, som er taget ud af kontekst og derfor kan bruges efter behov. Derudover fungerer italesættelsen af Corona-pandemien i Danmark, den indflydelse nedlukningen havde på dilemmaerne og ikke mindst vigtigheden af Mads & Monopolet. Bogen er hyggelig, men lidt for hurtigt læst.

Bogdetaljer

Forlag
DR
Faustnummer
38233505
ISBN
9788772381657
Antal sider
155

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer