Bog

Det bliver et langt liv

Af (
2020
)

Anmeldelse

Det bliver et langt liv af StineStregen

08 okt.20

Der går mange bekymringer og tanker gennem en teenagepiges hoved. StineStregen har illustreret 120 af dem i denne skønne tegneserie, der sætter fokus på nogle af besværlighederne.

Dette er en bog, der viser vejen mod voksenlivet, flankeret af de voksne, der selv næsten har glemt. hvordan teenagelivet var. En fragmenteret masse af tanker og handlinger, der ikke har et narrativt forløb, men i stedet en masse genkendelige sindstilstande, handle- og tankemønstre.

Man kan spekulere over, om man er vaffelis-deprimeret eller blot lider af lidt magnum-melankoli. Hvorfor man ikke kunne give svar på tiltale på en hånlig kommentar. Hvorfor kameraet er så utaknemmeligt, når andre tager billeder af en. Hvordan det er ikke at orke mennesker, men alligevel, hvis ingen skriver, opleve følelsen af at alle hader mig. Hvorfor ti rosende kommentarer overtrumfes af en enkelt middelbedømmelse. Hvorfor andres handlinger virker langt mere velovervejede end ens egne. Hvorfor de bedste veninder siger, at det vigtige i livet er, hvordan man er, ikke hvordan man ser ud, men alligevel tager selfies med trutmund i hensigtsmæssige stillinger, der fremhæver deres fysiske fordele. Og en hel masse andre overvejelser og spekulationer, som man kan have i forhold til andre mennesker og livet som sådan.

Selv som voksen kan jeg genkalde mig de følelser, teenageren i bogen har. Selvom nogle af problematikkerne hører teenagelivet til, kan en del af dem sagtens overføres til voksenlivet. StineStregens fine tegninger danner, sammen med hendes skarpe, analyserende korte tekster, et billede af unge mennesker i 2020. Illustrationerne er holdt i enkle farver med nuancer af sort og lyserødt, og bogen som helhed vil pynte i enhver reol. Hendes skønne serie ’Myntes dagbog’ henvender sig til den lidt yngre målgruppe fra ca. 9 år, men er i samme genkendelige streg, hvorimod ’Det bliver et langt liv’ henvender sig til unge fra ca. 12 år. Detet er bogen som piger, der endnu er for unge til Maren Uthaugs streger, vil elske. Men også store, voksne piger og kvinder, vil kaste sig over denne humoristiske og befriende perle.

Bogdetaljer

Forlag
Gad
ISBN
978-87-627-3575-0
Antal sider
135

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer