Logo
Bogliste

Feministisk faglitteratur

Fra Virginia Woolfs ikoniske essay Sit eget værelse til Gry Jexens Kvinde kend din historie - denne liste vil give dig masser af inspiration til at udforske og fordybe dig i nogle af de mest tankevækkende og perspektivrige bøger om feminisme, kvinders liv og historie.

Vi lover, at disse bøger vil give dig modet til at tage kampen op for ligestilling og retfærdighed.

Bøger på listen

Damer der var for meget

Sara Alfort

Alle bør læse Sara Alforts biografiske værk om de vilde damer, der skubbede til grænserne og var foregangskvinder i ligestillingskampen.

Kort over hende

Inger Christine Løwe & Sidsel Welden

Bogen åbner vores øjne for en række af danmarkshistoriens oversete kvinder og lander et mellemgodt sted mellem historisk guidebog og erindringer.

Argumenter imod kvinder

Birgitte Possing

Vigtig bog, fyldt med markante citater, dokumenterer på underholdende vis, hvordan kvinder i kampen for ligestilling er blevet mødt med fordomme og ydmygelser.

Kvinde kend din historie

Gry Jexen

En vigtig bog om nogle af alle de fantastiske foregangskvinder, der har banet vejen for frie kvinder.

Brev til en nybagt forælder

Chimamanda Ngozi Adichie

Adichies bud på at være en feministisk forælder er en både relevant og tankevækkende opfordring til, hvordan man som forælder bør opdrage piger i nutidens samfund.

At se med egne øjne : mit KVINFO

Elisabeth Møller Jensen

Et overbevisende kampskrift for at bevare KVINFO og få politikerne til at indse tåbeligheden i at nedlægge KVINFO som selvstændig institution.

Kvinde kend din krop

K. Vinder

Den nye udgave af den ikoniske håndbog lægger (igen) op til kønspolitisk debat om kønskvoter, ligeløn og barsel. Bogens vigtigste bidrag er dog den unikke præsentation af kvindekroppen i al dens mangfoldighed.

Oprindelig udgivet: 1975 

Året med 13 måneder : en dagbog

Åsa Linderborg

Åsa Linderborgs debatbog er en meget personlig og velskrevet bog, der stiller skarpt på #Me-Too debatten i Sverige.

Med hjertet & kussen i laser

Sille Kirketerp Berthelsen

Journalist og debattør Sille Kirketerp Berthelsen leverer en lille bog om kvinderoller, der er så velskrevet og frisk, at man stryger lige igennem. Vigtig læsning for alle køn i alle aldre.

Den lille bog om

Molly Mørch

En lille farvestrålende bog, der handler om de kvindelige kønsorganer. De flotte illustrationer understøtter tekstens pointer, så man ikke er i tvivl om budskabet.

Sit eget værelse

Virginia Woolf

Woolf undersøger i dette klassiske essay, hvilke betingelser der er nødvendige for skabelsen af kunstværker og litteratur. Det er yderst interessant læsning – også i 2023.

En kvinde ser på mænd der ser på kvinder

Siri Hustvedt

Hustvedt skriver begavet, belæst, begejstrende og besnærende om kunst og køn, krop og sind, psyke og selvmord. 

Hvem sagde hvad? : kvinder, mænd og sprog

Helene Uri

Sprogforsler og forfatter Helene Uri er skarp, indsigtsfuld, sprudlende og morsom og får os til at genkende, gyse og overraskes over vores sprog. Køn er noget der skabes - også i sprog. 

Gode kasser

Ditte Hansen og Louise Mieritz

I denne møgsure bog nægter Ditte og Louise at være appetitlige, pikante, søde eller at skabe god stemning for andres skyld. Syleskarpt og vanvittigt sjovt.