Bog

Berta går en tur

Af (
2020
)

Anmeldelse

Berta går en tur Ingrid Olsson og Charlotte Ramel (Ill.)

04 sep.20

Sjove og fine pegebøger til de yngste om lille, stædige Berta og hendes oplevelser med mormors hund, Lasse.

Berta er glad for hunden Lasse, men det går ikke altid, som hun ønsker, når de leger sammen. I ’Berta går en tur’ er mormor kommet på besøg, og hun har taget Lasse med. Berta går alene ud med Lasse, men det er svært at holde styr på en hund, når man ikke selv er særlig stor. I Berta spiser en mad bliver Berta passet hjemme hos mormor, og hun har ikke lyst til at dele alt det sjove legetøj med Lasse. Det er kun Bertas ting! Så da mormor kommer med en mad, og Lasse spiser den, er der brug for trøst.

Berta er et skønt og charmerende bekendtskab, og de små hverdagsdramaer vil vække genkendelse hos målgruppen, der selv kender til det med at markere territorium og pointere, at ting kun er ’deres’. Ingrid Olssons tekst er kort og enkel, men formidler alligevel store følelser, som også fremhæves i Charlotte Ramels livlige og udtryksfulde illustrationer.

Bøgerne er i kvadratisk format med kraftige papsider, så små børnehænder selv kan blade i dem. Der er mange ting at tale om og gå på opdagelse i. Læg f.eks. mærke til Bertas blå tøjkat, som hun har med hjem til mormor, og som gemmer sig på alle oplagene.

Bogdetaljer

Forlag
Turbine
Oversætter
Anne Krogh Hørning
Graphic
Charlotte Ramel
ISBN
978-87-406-6118-7
Antal sider
24

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer