Bog

Vilde former

Af (
2019
)

Anmeldelse

Vilde former af Courtney Dicmas

12 jun.20

Courtney Dicmas introducerer barnet for de basale former med sine lune og humoristiske illustrationer af vilde dyr, der indbyder til, at barnet og den voksne kan finde på små historier sammen.

Denne nye pegebog er en del af en serie på fire bøger, der handler om henholdsvis former, farver, tal, og modsætninger. De indeholder hver især mange elementer, der kan give barnet en god oplevelse og en god introduktion til bøgernes verden. Der er fine kontraster, der fanger blikket og elementer, der er lidt overraskende, som man kan hæfte sig ved og måske genkende, næste gang man læser bogen sammen. Tegningerne stimulerer den spirende fantasi, og samtidig er der også meget læring for barnet. Bogen har en god størrelse, lille nok til at tumlingen med lidt mere udviklet motorik kan styre den selv og samtidig stor nok til, at barnet og den voksne kan sidde og kigge i fællesskab.

I denne bog bliver barnet vist de basale former, nemlig cirklen, kvadratet, trekanten, rektanglet, ovalen og stjernen. Formerne er kreativt illustreret ved hjælp af vilde dyr, sådan at for eksempel cirklen er en hvirvlende fiskestime, og stjernen er fem åbne krokodillegab, der mødes. Det er opfindsomt og stimulerer både iagttagelsesevnen og fantasien. Courtney Dicmas er virkelig god til at se mønstre og sammenhænge og til at arrangere billedet, så sammenhængen bliver tydelig for barnet. Farverne er dejligt varierede og sat sammen på uventede måder, anderledes end man er vant til fra pegebøger, og tegnestilen er lun og fuld af humor.

Det er en fin pegebog, som man sagtens kan læse og kigge i flere gange med barnet, da illustrationerne lægger op til, at man som læser digter små historier om dyrene på billederne.

Bogdetaljer

Forlag
Mais & Co.
Oversætter
Merete Schäffer
Faustnummer
99122993887305763
ISBN
9788793723177
Antal sider
14

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer