Bog

Pepino - bjørnen der spillede violin

Af (
2020
)

Anmeldelse

Pepino - bjørnen der spillede violin af Bente Klerke

20 maj.20

Livsbekræftende fortælling om at gøre sit bedste, pakke sine fordomme væk, byde nye venner indenfor og blive genfundet af dem, der betyder allermest.

Pepino er en sort bamse, der bor sammen med drengen Tino på gaderne i Venedig. Men han er ikke blot en bamse, han er en levende bamse, noget der sker gennem selskab og samtaler.

De to venner møder den berømte dirigent Maestro Maggiore, der har mistet sit arbejde, fordi operahuset ikke har flere penge. Han tilbyder de to venner et hjem i hans enorme hus, og de fylder sig med mad fra Maestro Maggiores ønskepose. Da han senere spiller flygel for Tino og Pepino lyder det så smukt, at sommerfuglene løsner sig fra deres mønster i tapetet og flyver omkring i stuen.

I huset bor desuden Filomena, som er husbestyrerinde, og som Maestro Maggiore kalder sin hus-fe. Tino forklarer sine nye værter, hvorfor gadebørn i virkeligheden stjæler, og inden længe er der flyttet rigtigt mange gadebørn ind i det store hus sammen med Tino og Pepino. Børn skal ikke være tvunget til at stjæle. I stedet beslutter Maestro Maggiore at oprette et orkester, så alle børnene skal lære at spille på et instrument, og Pepino skal spille violin. Da de skal hole koncert for hele byen, lyder det så fantastisk, at alle bliver helt stumme. Særligt da den lille fugl Piccolina synger med. Ikke kun børnene, men også Maestro Maggiore og Filomena, lærer en masse om og af hinanden. Pepino får mange nye venner, deriblandt den tidligere sjippende cirkushøne Pulcinella og den lille fugl Piccolina. En dag beslutter Pepino at rejse til England,  og derfor må han tage afsked med alle sine venner. For en tid.

Bente Klerke debuterer som forfatter med bogen om Pepino. En roman der har tydelige referencer til Den lille prins, Den uendelige historie og Bjørnene fra Sicilien samt andre bøger, der indbyder til eftertænksomhed. Bøger, der er skabt til at dele og læse højt med efterfølgende gode samtaler. Bogen behandler de væsentlige ting i livet som næstekærlighed, ensomhed, venskab, musikkens magi, vigtigheden af at lytte og af rummelighed. De sarte stregtegninger kompletterer historien meget fint og er medvirkende til at skabe en levende og hyggelig stemning. En virkelig dejlig bog, også for voksne.

Bogdetaljer

Forlag
ABC
Faustnummer
47969069
ISBN
9788779166479
Antal sider
92

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer