Bog

Verden sagde ja

Af (
2020
)

Anmeldelse

Verden sagde ja af Kaia Dahle Nyhus

13 apr.20

Kaia Dahle Nyhus’ stærke billedbog tager os med hele vejen fra verdens begyndelse til tæt på dens undergang.

’Verden sagde ja’ er en verdenshistorie med smukke illustrationer i en eksplosion af farver, der mange steder kan rumme modsætningsfyldte elementer af noget, der både ligner hulemalerier og graffiti. Teksten er både sjov og nøgtern og fortæller om menneskets evige jagt efter noget mere og større i forsøget på at tæmme den evindelige uro indeni. Bogen ruller afsted, ligesom evolutionen og alle figurerne er tilpassede hinanden, hvilket rammer lige ind i bogens budskab om, at alt hænger sammen, og alt liv har en værdi i udviklingen af vores fælles verden.

Det er en original, farvestrålende og ret brutal evolutionshistorisk skabelsesberetning. Dog er der ingen skaber. ”Først kom verden. Og verden kaldte. Og verden sagde JA! Derefter kom tiden, solen og vandet. Og bølger, syre og gas. Og i vandet var vi. For engang blev vi alle levende”. Der opstod fisk, træer og dinosaurer. Nogle blev store, andre blev små. Nogle blev farlige og fik en masse tænder. Andre var ikke rigtig gode til ret meget. De der ikke var gode til noget, var uheldige, for de døde. Og ’Nu er vi endelig færdige’ sagde menneskene, eller ’Nu er vi da færdige’ sagde de. Men menneskene er aldrig færdige. For de vil altid ændre sig og verden vil kalde.

Kaia Dahle Nyhus er både illustrator og børnebogsforfatter og startede med at illustrere bøger for sin mor Gro Dahle.

Det er ikke en bog for sarte sjæle. Den er brutal på samme måde som livet er det. Både dyr og mennesker dør for ”alle vil have alt”. Afslutningen er nærmest skrevet som et løfte eller et bud. For verden siger nej! En stærk bog at læse sammen med børn fra ca. 5 år.

Bogdetaljer

Forlag
Jensen & Dalgaard
Oversætter
Dal Michaelsen
ISBN
978-87-7151-543-5
Antal sider
44

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer