Bog

Gråzonen

Af (
2020
)

Anmeldelse

Gråzonen af Aura Isolde

02 feb.20

Paranormal fantasy om livet efter døden og om kærlighed, sygdom og tab. Den velskrevne og fængslende fortælling er med sit unikke univers et godt bud på en fornyelse af genren.

Aura Isolde er et pseudonym for forfatteren Tanja Lønberg Rasmussen. Hun har tidligere skrevet 4 spændingsromaner, men har nu for første gang kastet sig over fantasygenren. Bogen er første del i serien ’Dødefolket’, som er planlagt til at skulle blive på to bind.

Forfatteren har selv udtalt, at hun har været meget inspireret af især Lauren Kates ”Fallen-serie”, og hendes historie har da også mange lighedspunkter med det væld af serier om engle, djævle, sjæle og dæmoner, der var så populære for nogle få år siden.

Aura Isolde har dog formået at skabe sin helt egen version af disse overnaturlige væsner, og ved at lade en stor del af historien foregå blandt helt almindelige gymnasieunge og på Mors bliver helhedsindtrykket let genkendeligt, selvom der bag den almindelige hverdag gemmer sig en kamp mellem Guds tjenere om menneskers sjæle.

Rebecca er en helt almindelig gymnasiepige med kæreste og venner. Hun bor hos sin tante efter forældrenes død, og hele sit liv har hun hørt stemmer, faktisk to forskellige: En, der fremkalder vrede og negative følelser, og en, der beroliger og trøster.
En dag bliver hun i stand til at se, hvem stemmerne tilhører, og hun bliver klar over, at hun er genstand for en kamp om hendes sjæl mellem dødefolket og oprørerne.

Dødefolket blev i sin tid skabt af Gud for at sørge for, at det enkelte menneske døde, som det var planlagt, men da det viste sig, at dødefolket hentede flere sjæle end planlagt, blev oprørerne skabt. Deres opgave var at forhindre, at dødefolket misbrugte deres opgave.

Dødemanden Diego har længe været ude efter Rebeccas sjæl, men oprøreren Nick, der imod alle regler er blevet tiltrukket af Rebecca, har gang på gang reddet hende.

Rebecca burde hverken kunne se eller tale med Nick, men det kan hun, og samtidig med, at hun begynder at nære varme følelser for sin skytsengel, finder hun også ud af, at hun besidder specielle evner, som hun heller ikke burde have.

Denne roman er først og fremmest utrolig fascinerende i kraft af sin helt unikke sammenblanding af realisme, ’YA-temaer’ (Young adult) og mytologi.

Den traditionelle opfattelse af, hvad der sker efter døden, får med dødefolket og oprørerne en helt ny og uventet drejning, som alene i kraft af forfatterens overbevisende beskrivelser bliver troværdig.

Med teenagere og det romantiske indhold er målgruppen nok mest piger i samme alder, men den fine roman burde sagtens kunne appellere bredt til alle læsere, som værdsætter en god historie.

Bogdetaljer

Forlag
Ulven og Uglen
Faustnummer
47694051
ISBN
9788793349490
Antal sider
299

Tema

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer