Bog

I det mærkelige lys

Af (
2019
)

Anmeldelse

I det mærkelige lys af Ida Jessen

03 jan.20

Denne lille, fine novelle er udgivet som en pixi-bog og dermed en potentiel begyndelse på Ida Jessens fremragende forfatterskab.

Novellen er fra 1997 og hed oprindelig 'Den anden side af havet' og er her ny-redigeret.

En ung kvinde med tvillinger har lejet sig ind i et hus i Nordnorge i den lyse tid. Dagene går med at være mor for børnene og med at skrive. Hun er, som kvinderne i Ida Jessens univers, den iagttagende og konstaterende med en længsel efter noget andet og mere end hverdagen. Lydene fra naturen skærper hendes sanser. Naboen, en mand, interesserer hende meget. Hun ser på ham og hans hus og nærmer sig ham langsomt. Naboen Tove bryder sig ikke om ham, og efterhånden forstår vi, at han er en upopulær lærer på den lokale skole. På en sætertur kommer der en tættere kontakt mellem de to.

Novellen er omskrevet således, at kvinden fortæller i nutid, hvilket er at foretrække fra førsteudgavens datid. Slutningen er forkortet i forhold til originalen. Og naboen hedder nu Harald, hvor han før hed Lars.

Novellix er et nystartet svensk forlag, som har skabt succes med udgivelser af noveller, litteratur i lommeformat, som nu også findes på dansk. Disse ”Stories to go” er velegnede både som værtindegave og som introduktion til et forfatterskab.

Bogdetaljer

Forlag
Novellix Forlag
ISBN
9788793904095

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer