Bog

Alberte i børnehave - på tur

Af (
2019
)

Anmeldelse

Alberte i børnehave - på tur af Line Kyed Knudsen

19 nov.19

Serien 'Alberte i børnehave' giver mulighed for gode samtaler om en almindelig og genkendelig institutionshverdag med gode og dårlige dage.

Bøgerne om Alberte handler om de små og store udfordringer, som børnehavelivet byder på.

I 'Alberte i børnehave - På tur' skal Alberte i zoologisk have med børnehaven. Hun glæder sig, men er også nervøs, for de skal både køre med tog og i bus og huske på mange ting. Hvad hvis hun kommer til at gøre noget forkert?

I Alberte i børnehave - Du lyver! møder Alberte en hund på vej til børnehaven. Henne i børnehaven siger Lærke, at hun også har en hund derhjemme. Den vil Alberte gerne se, men hjemme hos Lærke er der ikke spor af nogen hund. Alberte synes, det er tarveligt af Lærke at lyve, men gør hun nu også det?

Ovenstående titler er henholdsvis bind 3 og 4 i serien om Alberte, og de beskrevne situationer afspejler relaterbare scenarier fra de fleste børnehavebørns hverdag. Det samme er tilfældet for de første to bøger, som beskæftiger sig med det at have en virkelig dårlig dag og slet ikke have lyst til at være i børnehave, samt kun at ville lege med én bestemt og have svært ved at lukke andre ind i legen.

Bøgerne tager således fat i oplevelser og udfordringer, som de fleste børn, forældre og pædagoger vil kunne se sig selv i, og serien kan bruges til at hjælpe børn med at få sat ord på og blive klogere på de følelser og konflikter, som hverdagen i en børnehave kan afføde.

Jan Solheims illustrationer er runde og bløde med klare farver. De er holdt i en lidt naiv streg med udtryksfulde ansigter, der nemme at afkode. Der er også genkendelighed i historiens visuelle rammer, som indeholder flere typiske detaljer fra institutionslivet, f.eks. spanden med de blå overtræksfutter, de grønne mælkekasser til at bygge med på legepladsen og de farveopdelte garderoberum.

Fortællingerne om Alberte er oplagte til oplæsning både i institutioner og i hjem med børnehavebørn.

Bogdetaljer

Secondary title
Alberte i børnehave,
Forlag
Carlsen
Graphic
Jan Solheim
ISBN
978-87-11-90513-5
Antal sider
28

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer