Bog

Den sidste enke

Af (
2019
)

Anmeldelse

Den sidste enke af Karin Slaughter

23 okt.19

Fremragende krimi om racisme, terrorisme og nynazisme byder på et længe ventet gensyn med Will Trent og Sara Linton.

Sara Linton bliver efter en eksplosion i nærheden af sin families hjem kidnappet af en gruppe hårdkogte mænd, hvoraf flere er hårdt såret. Hun bliver kørt til et samfund langt væk, og her skal hun behandle en flok børn, der tilsyneladende er syge efter en mæslingeepidemi i det lille samfund. Hun opdager snart, at der er noget fuldstændig galt i bebyggelsen, og hun frygter konstant for sit eget og andres liv. Samtidig er Will Trent gået undercover og forsøger at komme ind i IPA – den gruppe der står bombesprængningerne og kidnapningen af Sara. Han vil gøre alt for at finde hende, også selv om det er livsfarligt..

'Den sidste enke' er en frygtelig barsk fortælling. Menneskeliv bliver ikke regnet for noget, og alle midler tages i brug. Det er længe siden, jeg har læst om så kolde og kyniske gerningsmænd. Emnerne er meget aktuelle, og det gør kun bogen endnu mere spændende og uhyggelig.

Som noget nyt har forfatteren valgt, at man hele tiden følger forskellige personer gennem det samme tidsrum eller den samme oplevelse, så læseren får flere indgangsvinkler til handlingen, og det fungerer rigtig godt og er med til at øge spændingsniveauet, som i øvrigt er konstant stigende.

Jeg er meget glad for Will og Sara som hovedpersone,r og selvom det er længe siden, jeg har læst om dem sidst, var jeg straks på bølgelængde med dem. Også de andre personer, Amanda, Faith, og øvrige kolleger og Saras familie er godt beskrevet, og alle fremstår de, ligesom gerningsmændene og befolkningen i bjergene, troværdige og realistiske.

Da serien er i den meget barske ende af krimigenren, vil jeg anbefale bøgerne til de læsere, der kan klare mosten. Rækkefølgen er lidt svær at blive klog på, men jeg anbefaler, at man først læser enten Grant County serien om Sara og Jeffrey (6 bøger) eller Atlanta serien, som handler om Will (2 bøger) og derefter Georgia-serien, hvor Sara og Will møder hinanden (7 bøger).

Bogdetaljer

Faustnummer
47109981
ISBN
9788771916195
Antal sider
0

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer