Bog

Nora skal sove

Af (
2019
)

Anmeldelse

Nora skal sove af Kirsten Sonne Harild

16 sep.19

Når små børn skal lære nye ting eller igennem store forandringer, kan det være en hjælp at læse bøger, de kan spejle deres følelser i. Bøgerne om Nora er en ny serie til de alleryngste, som skildrer hverdagen i en vuggestue.

Måske husker du Nora som lillesøsteren i de populære pegebøger om drengen Willi. Nu er Nora blevet næsten to år og har fået sin helt egen bogserie.

I Nora går i vuggestue følger vi Nora en helt almindelig morgen i vuggestuen Stjerneskuddet. Nora bliver mødt af en pædagog, der siger hej, hun skal hænge sit overtøj i rummet, der har hendes navn på, og så skal hun kramme, vinke og sige farvel til mor og storebror Willi. Det sidste er lidt svært, også selvom der er en pædagog, der vinker sammen med hende. Så er det godt, at Louis kommer og vil lege med hende. I 'Nora skal sove' følger vi Noras hverdag i vuggestuen til frokost og til middagsluren. Nora spiser sammen med de andre børn, og hun skal både have vasket fingre og skiftet bleen, før hun kommer ud i krybben for at sove. Men før Nora kan falde i søvn, skal hun lige sige godnat til alting først.

Bøgerne om Nora er letforståelige og simple historier, som vuggestuebørn vil kunne genkende sig selv i. Teksten er kort, persongalleriet er overskueligt, og den enkle handling beskriver på en både nøgtern og fin måde institutionslivets forskellige daglige rutiner. Illustrationerne er søde og naturlige, og de viser tydeligt, hvad der foregår i de forskellige situationer.

Serien kan bruges i forbindelse med vuggestuestart, men også til at sætte ord på de ting, man oplever, når man allerede går i institution.

Bogdetaljer

Forlag
Gyldendal
Graphic
Inger Tobiasen
ISBN
978-87-02-27991-7
Antal sider
28

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer