Bog

En nuttet tyr

Af (
2019
)

Anmeldelse

En nuttet tyr af Alison Donald

14 sep.19

Det er så svært at skulle passe ind i en kasse, som egentligt ikke passer. Hvor langt vil man egentligt gå for at passe ind?

Drengen Tom og tyren Alfred er vokset op sammen på Toms forældres gård, og de to er virkelig gode venner. Da Tom starter i skole, keder Alfred sig helt vildt hver eneste dag og venter kun på, at Tom skal komme hjem om eftermiddagen. En dag hører Alfred Tom sige, at han har brug for et kæledyr, som skal være nuttet.

Alfred spekulerer over, hvad nuttet mon vil sige? Han låner Toms fars telefon og finder billeder af kattekillinger, hundehvalpe og en ged, der kører en indkøbsvogn med en mindre ged i. Han skynder sig ud og skubber fluks en lille kalv ned i en trillebør og kører rundt mellem de andre dyr, som på ingen måde er imponerede. Måske skal han prøve noget andet? Alfred tager til frisøren, får lavet krøller i pandehåret og får sat sløjfer i. Men alle de andre dyr på gården griner af ham. Hvad skal han nu gøre, for at Tom ikke finder en ny ven, der er bedre?

Den canadiske forfatter Alison Donald har skrevet en virkelig sød historie om umage venskaber og om at være god nok som man er. Der er flere tematikker, som kan bruges som baggrund for gode samtaler med børn fra 3 år. Illustrator Alex Willmore har skabt de fineste figurer med små klove og hænder, som gør, at de alle ser meget søde ud. Billederne skaber deres egen krølle på historien, og tekst og billeder giver sammen et skønt og virkelig nuttet resultat.

Bogdetaljer

Forlag
Straarup & Co
Oversætter
Frida Bejder Klausen
Graphic
Alex Willmore
ISBN
9788770184090
Antal sider
32

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer