Bog

Caravaggio. Bind 1 og 2

Af (
2019
)

Anmeldelse

Caravaggio Bind 1 og 2 af Milo Manara

23 sep.19

En af historiens største malere portrætteres i disse to udgivelser af en af tegneseriekunstens kæmper. En hyldest fra den ene mester til den anden.

Caravaggio (1571-1610) blev uddannet i Milano og Rom. Han er især kendt for sine monumentale religiøse udsmykninger, men havde også stort talent som portrættegner. Han regnes for en af de ledende skikkelser i barokkens gennembrud.

Hans livsførelse var dog på kanten af det moralsk antagelige. Et drab førte ham i landflygtighed til først Napoli og senere Malta og Sicilien inden han blev benådet af paven, men mistede livet i en alt for ung alder undervejs tilbage til Rom.

Dette liv og værk skildrer italienske Manera meget tro mod Caravaggios biografi i mesterlig tegnet stil, der i den grad får gjort især skyggesiderne af de daværende samfund levende.

Manera er især kendt for sine erotiske tegneserier med detaljerede skildringer af især afklædte kvinder. Her mangler heller ikke velskabte modeller og skøger, men de er i disse serier en biting, der er med til at sætte kunsterskæbnen i relief.

Jeg har ofte været forundret over Maneras tegnekunst, men her når den nye højder, og det er ikke mindst imponerende, hvordan han får genskabt Caravaggios kendteste billeder og viser hele malerprocessen.

Jeg har selv mødt et af Caravaggios værker på Malta, og det fascinerede som få andre kunstværker, jeg har set. Den fascination kommer igen ved læsningen af disse to pragtbind.

Bogdetaljer

Forlag
Faraos Cigarer
Oversætter
Per Vadmand
Faustnummer
012065457__1
ISBN
9788793766075
Antal sider
54

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer