Bog

Timeglasset

Af (
2019
)

Anmeldelse

Timeglasset af Tracy Rees

02 sep.19

Vidunderlig familiefortælling fra Wales og England springer på fineste vis fra fortid til nutid i to forløbende spor, der til sidst bindes sammen.

I 1950´erne følger vi Chloe Samuels på hendes tre uger lange årlige ferier hos sin moster Susan i Tenby. Hun finder sin bedste ven allerede første gang, hun besøger byen som tiårig, i den otte årige Llew, en fattig dreng, hvis mor har forladt ham og faderen. Trods aldersforskellen holder venskabet i alle årene vel mest fordi, Llew i virkeligheden er både yderst intelligent og meget voksen af sin alder. Uanset hvad Chloe oplever af festivitas sammen med Tenbys ungdom, finder hun altid tilbage til sin bedste ven.

Tres år senere følger vi den fyrreårige Nora, der har svært ved det meste i livet, især efter at hendes normalt så tætte forhold til sin mor Jasmin begynder at knage. Da hun pludselig finder modet og bryder ud af både job og sit faste forhold, ender hun på forunderlig vis i Tenby og flytter ind i et vidunderligt hus sammen med en ny veninde Kaitlin. Hun trives i den lille smukke by og opholdet bliver da også af flere forskellige årsager længere end oprindeligt planlagt.

Det er mit første bekendtskab med forfatteren, men forhåbentlig ikke det sidste. Jeg kan godt lide det historiske aspekt, hvor de mange detaljer tydeligt viser en grundig research fra forfatterens side. Ligeledes er jeg meget betaget af hendes flotte og blomstrende sprog, hendes beskrivelser af såvel steder som mennesker er helt fantastiske. Jeg har i den grad fået lyst til at besøge Tenby, så stort et indtryk har beskrivelserne gjort på mig. Personerne er relativt få, men til gengæld levende og de fleste også meget nemme at holde af. De står lysende klart, og man føler med dem i både medgang og modgang.

'Timeglasset' er en anbefalelsesværdig læseoplevelse til fans af Lucinda Riley, Kate Morton og Kimberley Freeman, men i det hele taget til alle, der elsker en vidunderlig fortælling med lidt af det hele.

Bogdetaljer

Forlag
Turbulenz
Oversætter
Birgitte Brix
ISBN
9788771483611
Antal sider
540

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer