Bog

Den italienske mester

Af (
2019
)

Anmeldelse

Den italienske mester af Tom Rachman

01 jul.19

Det er ikke let at være barn af en verdensberømt kunstner, og Charles liv er knyttet til faderens skæbne og skygge. Rachmann er så god en skribent, at man labber romanen i sig. 

Charles, der kaldes for Pinch, bor sammen med sin far Bear Bavinsky og moderen, der er keramiker, men også hun står i skyggen af bjørnen. Pinch angler efter faderens nærvær og anerkendelse og håber senere, da han selv begynder at male, at han så kan blive endelig accepteret, men faderen nedgør ham på det grusomste. Han dropper karrieren og lever et voksenliv som faderens støtte – og i hans skygge.

Vi følger Pinch fra han er helt lille i 1955 og livet igennem med enkelte op- og flest nedture, inden han i al hemmelighed får den endelige hævn over et tilsyneladende mislykket liv. Det er af og til rystende og gribende læsning, men Rachman er så god en skribent, at man labber det hele i sig - Og så er den raffinerede slutning virkelig det hele værd!

Jeg læste Rachmans første bog på dansk, De ufuldkomne fra 2011 og var helt solgt. Da jeg så hans nyeste, som også delvist foregår i Rom, kastede jeg mig over den, men var i første omgang lidt skuffet. Jeg synes, den var lidt længe om at fange mig, men da jeg så knækkede koden, lagde jeg den næsten ikke fra mig igen før sidste side.

Bogen kan naturligvis læses hele året, men er absolut ikke ueffen som ferielæsning.

Bogdetaljer

Forlag
Politiken
Oversætter
Rasmus Hastrup
Faustnummer
46167449
ISBN
9788740050073
Antal sider
345

Tema

Fædre i litteraturen

De voksne børn tager livtag med deres fædre. Én forsøger kærligt at forstå en fraværende far, mens en anden skildrer et benhårdt sammenstød.
Læs mere

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer