Logo
Bogliste

Bøger om at skrive

Hvordan kommer jeg i gang med at skrive? Hvordan arbejder en forfatter? Hvor kommer ideerne fra? Hvad er en god tekst?

Der findes en slags genre inden for litteraturen som forsøger at besvare den slags spørgsmål; det er bøger om at skrive. Det kan være håndbøger som går praktisk til værks og giver gode råd til skrivearbejdet, eller det kan være bøger skrevet af forfattere hvor de åbner døren til deres arbejdsværelse, viser rundt på skrivebordet, bøger hvor forfattere hver deres måde kredser om det at skrive, læse og leve med litteratur. Det er den sidste type findes på denne liste. Læs mere i temaet: Bøger om at skrive.

 

Bøger på listen

Hvorfor skriver jeg?

Karl Ove Knausgård

Knausgård reflekterer over litteraturens betydning og egne skriverier. Tankerne er velkendte, nogle lidt fortænkte, men de overbeviser heldigvis om, at han bliver ved.

Til det næste årtusind : amerikanske forelæsninger

Italo Calvino

Italo Calvino beskriver i denne samling de værdier, som han mener skal kendetegne det nye årtusinds litteratur: Lethed, hurtighed, nøjagtighed, synlighed og mangfoldighed.

Hengiven - om at skrive

Patti Smith

En lille, koncentreret perle, som består af tre tekster. Patti Smith er en formidabel observatør, som i et både smukt og simpelt sprog formidler sine oplevelser og inspirationer.

Om at skrive

Ernest Hemingway

’Om at skrive’ er en lille antologi, der henvender sig til både etablerede – og kommende skribenter og forfattere. En tour de force ind i skrivningens maskinrum med en af det 20. århundredes største forfattere som guide.

At skrive

marguerite duras

'At skrive’ er en personlig essaysamling, hvor den franske forfatter Marguerite Duras beretter om sin skrivekunst, som er gennemsyret af den ensomhed og smerte, hendes liv var præget af. 

Breve til en ung digter og anden prosa

Rainer Maria Rilke

’Breve til en ung digter og anden prosa’ er en essayistisk brevveksling af Rainer Maria Rilke, der handler om hvordan kærlighed, tålmodighed og ensomhed, er forbundet med det at skrive. 

Ofte stillede spørgsmål

Kirsten Hammann

Forfatteren Kirsten Hammann fortæller om det at skrive med en befriende ærlighed, humor og overdrivelse, der bryder med samtidens perfektionisme.

Om at skrive

Stephen King (f. 1947)

Stephen King har skrevet en ærlig og humoristisk bog til kommende forfattere, hvor han giver værktøjer og gode råd i skrivekunsten med udgangspunkt i sit eget forfatterskab. 

Why I write

George Orwell

Gennem historien har nogle bøger ændret verden, skriver forlaget Penguin om deres samling ”Great Ideas”. George Orwell har fået den posthume ære af at være en del af denne fine klasse af tænkere med denne essaysamling. 

Bartleby & co.

Enrique Vila-Matas

Efter mange års skriveblokering vælger fortælleren at undersøge andre tilfælde i verdenslitteraturen, fx Rulfo, Rimbaud, Walser, Salinger og mange andre og lave en bog kun med fodnoter til de afbrudte forfatterskaber.