Min boghylde

Oprettet: 12.09.2010 - 14:37

Jeg læser lidt af hvert og ikke noget bestemt. Jeg kan dog udelukke krimier som min genre. Se herunder nogle af de titler, jeg har læst, og hvad jeg kunne tænke mig at stifte bekendtskab med - listen er lang og bliver garanteret stadig længere.....

Danske forfattere:

Jens Christian Grøndahl: Lucca, Tavshed i oktober, Hjertelyd

Grøndahl lærte jeg at kende gennem Lucca, som jeg også i dag synes, er hans bedste bog. Jeg har dog ikke læst noget af hans seneste.

Peter Høeg: Smilla, De måske egnede, Kvinden og aben

Jeg har kun læst de tre ovennævnte bøger og i den rækkefølge. Da jeg kom til Kvinde og aben blev det for underligt, og siden har jeg ikke læst noget at Peter Høeg. Smilla har jeg dog læst to gange, jeg synes, det er en rigtig god bog.

 Jette A. Kaarsbøl: Den lukkede bog

En fantastisk god bog, der gør så ondt. Den er grusom. Samtidig har Kaarsbøl mange fine beskrivelser, og jeg kan godt lide den måde, hvorpå hun ind i mellem giver sin mening til kende.

 Udenlandske forfattere:

Tracy Chevalier: Pige med perleørering, Jomfruen med enhjørningen, Den blå farve, Brændende ild

Jeg kan godt lide Chevaliers bøger, fordi hun tager udgangspunkt i noget historisk, for eksempel et maleri eller et vævet tapet. Samtidig formår hun at frembringe en spændende fortælling, der foregår tilbage i tiden.

Rosamunde Pilcher og Maeve Binchy:

Disse to forfattere fra henholdsvis England og Irland er et levn fra dengang, jeg var i starten af 20´erne. Pilcher beskriver i maleriske vendinger det skønne sydengelske Cornwall, og man kan være sikker på, at historien ender godt. Binchy er lidt mere hård; hun er ikke bange for at lade en af sine hovedpersoner dø.

John Irving: Vandmetoden, Den fjerde hånd

Jeg stiftede bekendskab med Irving, da jeg stadig var teenager. Siden har jeg desværre ikke læst ret meget af ham, men ingen tvivl om, at han er en fantastisk forfatter.

Slægtsromaner:

Anne B. Ragde: Berlinerpoplerne

Michelle Paver: Slægten på Jamaica

Naomi Jacob: Huset Gollantz

Elisabeth Jane Howard: Cazelet-krøninken

Det fine ved slægtsromaner er, at man kan blive godt underholdt i lang tid. Man kommer på en tidsrejse, hvor man kan følge udviklingen i verden og samfundet med de(n) samme familie(r) som omdrejningspunkt gennem hele historien.

Chick-lit:

Jennifer Weiner: God i sengen, I dine sko, små jordskælv

Lauren Weisberger: Djævlen går i Prada

Marian Keyes: Sushi for begyndere

Allison Pearson: Kvinde på spring

Chick-lit-genren er god, hvis man har brug for noget afslappende læsning – selvom bøgerne ofte selv lægger op til et hæsblæsende tempo. Sjov underholdning – en gang i mellem.

Også værd at nævne:

Lotte Trolle: Første indtryk

Fantastisk bog, som jeg har læst et par gange. Lotte Trolle formår at frembringe den helt rigtige stemning på de helt rigtige tidspunkter, så man næsten føler, man er med på turen til Frankrig.

Judith Michael: Kærlighedsbreve

Utrolig smuk kærlighedshistorie, der foregår i teatermiljøet. Om at turde lukke sig op igen efter mange års nedfrysning.

Jonathan Coe: Søvnens hus

Ikke en bog, man falder i søvn af! En skræmmende gal professor, der ønsker at beherske søvnen, for når man sover, er man sårbar og et let bytte for alle, og det ønsker han ikke at være.

Fra biblioteket:

Inden for de sidste par år er jeg begyndt at låne flere og flere bøger på biblioteket. Jeg har blandt andet stiftet bekendtskab med Erlend Loe (Doppler), Roy Jacobsen (Vidunderbarn), Peter Stamm (Agnes og 7 år)

På venteliste:

Hanif Kurshi
Synes, hans forfatterskab ser spændende ud, så det vil jeg gerne kigge lidt nærmere på.

Helle Helle:
Hendes person fascinerer mig, hun gør det ikke sværere, end det er. Spændt på, hvad der venter mig her.

Helene Uri:
Har hørt godt om hendes to seneste udgivelser.

Erlend Loe:
Jeg kan godt lide hans bidske humor, der giver os alle et kærligt spark.