Bog

Svenskekrigene

Af (
2018
)

Anmeldelse

Svenskekrigene

09 nov.18

Vi har haft mange opgør med arvefjenden hinsidan, men ingen så voldsomme og med så store konsekvenser som krigene 1657-1660, der er nøje beskrevet i dette spændende lille værk.

Efter den svenske hær kom fra Sydslesvig og gik over isen via Langeland og Lolland, kulminerede krigenemed Københavns belejring i 1658, hvor svenskerkongen Karl 10. Gustav med 10.000 mand belejrede og bombarderede hovedstaden, hvor kong Frederik 3. havde valgt at blive: ”Jeg vil dø i min rede”. Det gjorde han dog ikke, for Danmark blev reddet af den hollandske flåde.

Det er en meget grundig og spændende gennemgang af en voldsom tid, der af Fredetik 3. blev udnyttet til at sætte adelen mere eller mindre ud af spillet og gennemføre enevældsstyret. Bogen er fortalt med mange spændende detaljer, blandt andet om, hvordan landbefolkningen i Jylland led under de mange hæres hærgen og vi får den sande historie om Scvend Gønge Poulsen – Gøngehøvdingen, der førte partisankrig i Sydsjælland.

Bogen er gennemillustreret og som ved de fleste øvrige bind i serien formår forfatteren, der er lektor på Saxo-Instituttet ved Københavns Universitet, at formidle stoffet for menigmand.

Bogdetaljer

Forlag
Aarhus Universitetsforlag
Faustnummer
54986777
ISBN
9788771845860
Antal sider
0

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer