Logo
Bogliste

Danske debutanter 2018

Listen indeholder et udvalg af danske debutanter fra 2018.

Det er forfatternes første udgivne, skønlitterære værk for voksne.

Bøger på listen

Må jeg børste din rottweiler : digte

Henrietta Hilma Petersen

Digte. Samling med titelløse digte, der kredser om parforhold, følelser, nærvær og afstand og undersøger, hvad kærlighed er

De dødes tid

Thomas Helle (f. 1981)

Død, kaos og zombier. Sammenbruddet er totalt, da en dødbringende virus hærger. Thomas Helles debutroman er en skræmmende zombieapokalypse tilegnet fans af The Walking Dead.

Skibbruden - og andre fortællinger om udødelighed

Kira Dreyer Messell

Messell har skrevet en fabelagtig flot debut med sære, magiske og meget dragende noveller. Samlingen byder på flere enestående læseoplevelser.

I hans øjne så jeg døden

Conrad Fields (f. 1970)

Intens dokumentarisk roman om en krigsveteran, der mister grebet om tilværelsen. En vigtig bog, som man bliver klogere af at læse.

Mødre, døtre, søstre

Emma Bess

Emma Bess debuterer med noveller, der flot dækker spændvidden mellem den blødeste intimitet og den mest prikkende stilhed mellem mødre, døtre og søstre.

Blå

Helene Johanne Christensen (f. 1989)

Debutdigtene zoomer ind på lyset som forskydning, oplysning og forblænding. Samlingen er letlæst i sin simple insisteren, men sætter også læseren på arbejde.

Det var ikke planen at købe kålroer

Anders Haahr Rasmussen

Sjov og spidsfindig kogebogsroman om alt det der sker med os, når vi laver mad. Om mad som eskapisme, nydelse, flugt og identitetsmarkørDet er en charmerende roman, der er nytænkende på en vellykket måde.

Livet under solen : roman

Reimar Torkil Juul

Om beboere i et boligkompleks udenfor København med et naturområde, der påvirker dem på mystisk vis

Broernes by

David Bekker-Jensen (f. 1978)

To danskere fra firmaet Novo Pharma bliver udstationeret i Algeriet. Kan de to danskere gøre en positiv forskel og er gensidig kulturforståelse overhovedet mulig?

Et dyr en engel

Janus Kragerup Sørensen (f. 1981)

Simon drager til Solskinsøen med sin kæreste, men her er hverken solskin eller ferieglæde. ALT løber af sporet i lidt for begivenhedsrig debutroman.

Moder vækst

Rasmus Lund (f. 1989)

Vækst er et vidtfavnende ord, der i digtsamlingen bliver undersøgt så grundigt og poetisk, som det nok aldrig er blevet før.

Purt

Eva Maria Lund Nielsen

Fortællende kortprosa om en kvinde, som er gravid og muligvis psykotisk

Martha er ikke vred : spændingsroman

Dorthe Plechinger

Martha Jacksons omhyggelige konstruerede selvbillede krakelerer fuldstændig, da hendes veninde Jette findes brutalt myrdet. Hun tvinges ud i selvrefleksion og må sande, at mennesket er et primitivt væsen under overfladen

Stillezone

Shosha Raymond (f. 1993)

Barndomserindring, kvindeidentitet og jødisk slægtshistorie blandes i sanselig og vellykket debutroman, der skildrer et kaotisk sind.

Adrien : roman

Helena Thau (f. 1992)

En ung dansk kvinde blaffer, vandrer og cykler gennem Balkan og Tyskland til Frankrig, hvor hun opsøger sin elskede Adrien, som hun traf i Grækenland. Rejsen og kærligheden bliver afgørende for hende som menneske og som fortæller