Bog

Gudernes have

Af (
2018
)

Anmeldelse

Gudernes have af Gerald Durrell

09 maj.18

En morsom fortælling fra før verden gik at lave om en excentrisk familie på Korfu og en drengs betagelse af naturen.

Korfu er for den 12-årige fortæller Gerry (Gerald) et skatkammer af dyr og planter som venter på at blive udforsket.  Han bor her med sin familie i årene 1935-39. Moderen er britisk enke, der er kommet tilbage fra Indien med sine børn. Gerry bliver undervist af sin storebror Larry, men for det meste udforsker han omegnen, fascineres af dyrs adfærd og må vide besked. Hans nysgerrighed medfører en entusiastisk indsamling af dyr og dyreunger, som bibringer både sjov og kaos. Således fodres en stor hornugle med skudte gråspurve som dratter ned i skødet på moderens gæster. En hærfugl med såret vinge viser hvorledes den tager livet af en slange, som den herefter trakterer for skovskade-unger.

Gerrys indsamlinger og observationer har udmøntet sig i et øget fokus på dyrebevarelse siden årene på Korfu. Hele sit liv har Gerald Durrell arbejdet for at bevare arter, der er truet af udryddelse hvilket har været bekosteligt. Da han samtidigt har evnet at skrive, supplerede han sine indtægter med romanudgivelser. Selv om det er en drengs betagelse af naturen der præger hele romanens univers, er det samtidigt en morsom fortælling om en excentrisk familie og dens måde at komme overens med lokalbefolkningen og de tilstrømmende gæster.

Denne roman er den tredje om familien Durrells gudelige have hvor harmoni og humor hersker. De to foregående bind er: ’Min familie og andre dyr’ samt ’Min familie har finner, fjer og sko’. Vil man unde sig selv nogle fornøjelige timer i selskab med en sprælsk familie på Korfu, skal man tage Gerald Durrells romaner med på ferie.

 

 

 

 

 

 

 


 

 

Bogdetaljer

Forlag
Lindhardt & Ringhof
Oversætter
Grete Juel Jørgensen
Faustnummer
53906990
ISBN
9788711694749
Antal sider
284

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer