Bog

Skæbnebrevet

Af (
2018
)

Anmeldelse

Skæbnebrevet af Alexandra Nilsson

12 feb.18

Hvis du kendte din dødsdag, hvordan ville du så leve dit liv? Alexandra Nilsson debuterer som ungdomsforfatter med vellykket sci-fi om kunstig intelligens og skæbne.

Året er 2108 og dagen er kommet hvor 16-årige Maya og hendes gode ven Max sammen med andre unge skal modtage Skæbnebrevet på den årlige Skæbneceremoni. Det skæbnesvangre brev indeholder deres nøjagtige dødsdato forudsagt af maskinen Sibylla ud fra en blodprøve. Men langt fra alle er enige i at Sibylla er en god idé. Regeringen er truet af modstand fra oprørsgruppen, og da Mayas brev viser sig at indeholde en smertelig sandhed, ser hun ingen anden udvej end at søge hjælp hos oprørerne. Men noget går galt og snart er hun og Max på flugt med regeringens tropper lige i hælene.

’Skæbnebrevet’ er en underholdende science fiction roman, som vil appellere til piger og drenge fra ca. 13 år. Den flotte forside lover fart og spænding og det er nøjagtigt hvad man får serveret. Jeg kan lide idéen om et Skæbnebrev og alle de dilemmaer og ubehagelige konflikter, det uafværgeligt må efterlade hos modtageren.

Alexandra Nilsson får det alt sammen formidlet på en ubesværet og forståelig måde. Hun har godt styr på dialoger og giver dybde og personlighed til sine karakterer på et tilfredsstillende niveau, hvor læseren har mulighed for at spejle sig selv i problematikker om familie, venskaber og kærlighed. Som læser kan man mærke, hvem karaktererne er, og hvad de står inde for som personer.

Bogen lægger helt klart op til, at læseren selv tager stilling til genforskning og om der bør være etiske grænser for, hvor langt man kan gå med teknologi og kunstig intelligens som redskaber til at gribe ind og ændre, eller måske endda få magt over livet.

Forfatteren er uddannet arkæolog, og arbejder som vurderingssagkyndig i antikviteter hos auktionshuset Bruun Rasmussen. Hun har tidligere udgivet to børnebøger om historiske begivenheder, og med ’Skæbnebrevet’ bevæger hun sig over i en helt anden genre med et vellykket resultat.

Bogdetaljer

Forlag
Facet
Faustnummer
53894402
ISBN
9788793456273
Antal sider
251

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer