Logo
Bogliste

Børnelitterære fyrtårne: 1980'erne

Det børnelitterære nybrud som i 1967 entrerede på scenen med fortællinger fyldt med barnlig originalitet og nysgerrighed, har sat sig så stærke spor, at det kan ses i meget af den danske børnelitteratur der er skrevet lige siden.

Lige fra Bjarne Reuter og Bent Haller som debuterede i 1970erne og videre til forfattere som Kim Fupz Aakeson, Jakob Martin Strid og videre til Mette Hegnhøj og Rasmus Bregnhøj.

I den danske børnelitteratur er der dejligt højt til loftet. Den viser et overskud af originalitet i alverdens afskygninger, både i ord, billede og tanke.

 Vis alle boglister

Bøger på listen

Erik Menneskesøn

Lars-Henrik Olsen (f. 1946)

Erik Menneskesøns historie er fortsat aktuel og omfatter fireromaner: Erik Menneskesøn, Kampen om Sværdet, Kvasers Blod og Gudernes Skæbne. 

Kaskelotternes sang

Bent Haller

I anledning af Bent Hallers 70-års fødselsdag og 40-års forfatterjubilæum i 2016 er 'Kaskelotternes sang' blevet genudgivet med illustrationer af Lea Letén. Et kunstværk i bogform, der desværre er mere aktuel end nogensinde.

Originaludgave: 1981

Månen over Bella Bio

Bjarne Reuter

Stedet er Brønshøj i slutningen af 1950'erne med stemninger fra hjemmet, skolen og gården.

Liv og Alexander 1-3

Tine Bryld

Med tre årtier på bagen er Brylds trilogi stadig en af de mest livsbekræftende og dybtfølte ungdomsromaner om overgangen fra barn til voksen.