Logo
Bogliste

Rejseskildringer

"At rejse er at leve" - og endnu mere passende - "at rejse er at skrive"!

I en verden, hvor snapshots af vores oplevelser deles øjeblikkeligt på sociale medier, kan der være noget særligt berigende ved at fordybe sig i den klassiske rejsebeskrivelse. Her inviteres vi ind i en dybere, mere reflekteret og indlevende fortælling om rejseoplevelser, langt ud over det hurtige billede eller den kortfattede statusopdatering.

Vi har samlet en række essays og romaner, der på hver deres måde tegner levende og detaljerige portrætter af forfatteres rejser.

Bøger på listen

Bestrålet - en rejseroman

Jacob Skyggebjerg

”Turen går til Tysklands atomindustri” - en lidt fortabt og overanalyserende rejseroman.

Just kids

Patti Smith

Da jeg læser prologen, græder jeg allerede. Jeg ved instinktivt, at dette vil blive en kæmpe læseoplevelse. 'Just Kids' er intet mindre end fantastisk læsning.

Hjemme i Europa

Jens Christian Grøndahl

En slentrende og underholdende lille tekstsamling om at være med i fællesskab, både nationalt og internationalt, kulturelt og spirituelt. 

Der er ingen ende på Paris

Ernest Hemingway

Den ultimative litterære storby-stemningsbeskrivelse nu i skarp nyoversættelse.
 

Sneleoparden

Sylvain Tesson

En hyldest til natures egenrådige klokkeslæt, til rejseglæden og til at hvile i livets ventepositioner. Et eftertænksomt opråb om at leve lidenskabeligt og opmærksomt.

De syv rejser - rejsefortællinger

Ib Michael

En hyldest til den store vide verden. Den verden, forfatteren har rejst tynd og brugt som basis for sine fantastiske fortællinger.

M Train

Patti Smith

Erindringsbog af musiker og multikunstner Patti Smith, hvor hun fortæller om steder som har betydet noget for hende som menneske og kunstner

Min fætter er høvding i Samoa - en opdagelsesrejse

Johannes Langkilde (f. 1977)

Johannes Langkilde har skrevet en sprudlende rejseberetning. En morale i bogen er, at man ikke skal udskyde noget, man ved, man må gøre.

Berlin-Moskva

Wolfgang Büscher

Tag med Wolfgang Büscher på en anderledes rejse østover, hvor fortiden, skyld og skam giver stof til refleksion og eftertanke. Simpelthen en sproglig perle.

Timernes bro

Jens-Martin Eriksen

Er det nødvendigt at rejse ud for at kunne forstå sig selv? Turen går til Sydøstasien, og den efterlader stof til eftertanke.

Ud

Carsten Jensen

Carsten Jensen har samlet rejseessays fra mere end tre årtier og ledsaget dem med store nyskrevne forklarende essays, der giver fremragende perspektiver.

Ord i Orientekspressen

Kristian Ditlev Jensen

Længes du mod den store verden, men prøver på at holde op med det – så hold dig langt fra denne bog. Her genereres udlængsel og rejselyst.

Donau

Claudio Magris

Skildring af forfatterens rejse på Donau fra udspringet i Schwarzwald til deltaet ved Sortehavet med beskrivelser af områdets historie samt af dets kultur- og litteraturhistorie.

Hengiven - om at skrive

Patti Smith

En lille, koncentreret perle, som består af tre tekster. Patti Smith er en formidabel observatør, som i et både smukt og simpelt sprog formidler sine oplevelser og inspirationer.

Hjertets hemmeligheder

Ib Michael

Kloge, tankevækkende essays skrevet af en livsklog, reflekterende forfatter.