Logo
Bogliste

Europa i Litteraturen / Politisk fiktion

Et udvalg af nyere europæisk skønlitteratur, som bærer et politisk budskab. Litteraturen sætter aktuelle og væsentlige problemer til debat i en underholdende ramme.

 Vis alle boglister

Bøger på listen

Sommer

Ali Smith

Fjerde og sidste bind i skotske Ali Smiths storslåede årstidskvartet indgyder håb i en tid præget af Covid, kaos og konflikter.

Forår

Ali Smith

Smuk og rørende fortælling om håb og om, hvor meget vi har brug for hinanden på tværs af de grænser, der sættes op for os og de mure, vi selv bygger.

Vinter

Ali Smith

Andet bind i Ali Smiths årstidskvartet er en intens nydelse. En fabulerende roman, med skarpe satiriske betragtninger og flydende, næsten lyriske, indre monologer.

Efterår

Ali Smith

Ali Smith springer frem og tilbage i tiden i denne bevægende og legende roman om venskab, politik og den første kvindelige pop art-kunstner i Storbritanien.

Hovedstaden

Robert Menasse

Grise, og især én ganske særlig gris, spiller en væsentlig rolle i denne sprudlende, humoristiske og satiriske roman om EU.

Kvinden der blev til en gris

Marie Darrieussecq

I et surrealistisk højredrejet samfund forandrer en kvindelig parfumeekspedient sig til en svulmende lyserød gris - Mændene finder hende tiltrækkende, men i takt med de politiske forandringer vender de hende ryggen.

En fodrejse fra Rostock til Syrakus

Friedrich Christian Delius

At være borger i et land, der ikke giver sine indbyggere mulighed for at se verden uden for dets grænser eller: DDR før murens fald - det handler denne bog om.

Den hvide konge

György Dragomán

Drengen Djata fortæller med en blanding af uskyld, uvidenhed og sort humor om sit liv sammen med sin mor i årene efter at det rumænske politi uden lov og dom fængslede hans far.

Originaludgave 2005

Blues for en lyserød sko

Inge Eriksen

Et dødsfald fører Scarlett og Rosa sammen i Spanien -  Deres forskellige baggrunde bliver betydningsfulde i deres venskab, der præges af en brændende interesse for, hvad det vil sige at være europæer.

Sommerfuglens vinge. Bind 1: Tørvegraverne

Inge Eriksen

I perioden mellem Berlinmurens fald i 1989 og kuppet mod Gorbatjov i 1991 følges freelancefotografen Clara, hendes tilbageblik på årene som politisk aktiv på venstrefløjen og hendes holdninger nu, i en politisk brydningstid

Udvidelse af kampzonen

Michel Houellebecq

Misantropisk kritik af det moderne samfund, hvor økonomien gennemsyrer alt - også de menneskelige relationer.

I herberget Europa

Ewa Lipska

Digte med Europa som univers i relation til betydningen af Polens optagelse i EU samt temaerne politik, demokrati og frihed i relation til et frihedsbegreb, der problematiseres. Endvidere beskrives forholdet til en person med kærlighed, død, ensomhed og længsel

Dengang vi drømte

Clemens Meyer

Clemens Meyers store roman om østtysk ungdom i tiden før og efter Murens fald er fremragende fortalt, på en gang urovækkende, rystende og tragikomisk.

Imprimatur

Rita Monaldi og Francesco Sorti

Litterær, historisk konspirationsthriller, der med sin blanding af mysterier, gådefulde mord og storpolitik leder tankerne hen på romaner som 'Rosens navn'.

At slå æg i stykker

Jim Powell

Feliks er polak af fødsel, bor i Paris, sælger sit livsværk, en rejseguide om Østeuropa, og begiver sig ud på en opklaringsrejse tilbage i historien. Han oplever, hvordan historien, den politiske filosofi og det enkelte menneskes skæbne hænger uløseligt sammen.

Kulturlandsbyen

Jens Smærup Sørensen

Hvad sker der med mennesker - her i en landsby - der forsynes med et par europæiske kulturmillioner?