Logo
Bogliste

København i litteraturen

København er hovedstaden, men ikke byen, du føler dig lille i. København er alt, hvad du kan tænke dig - og måske mere? Byen er huse, gader, mennesker - og den er også et sted i litteraturen, genkendelig, men skabt af ord. Litteraturen om København er mangfoldig.

Bøger på listen

Mount København

Kaspar Colling Nielsen

17 fremragende, foruroligende, fantastiske fortællinger fra en hovedstad under kraftig forvandling.
Velkommen til en guidet tour på Mount København.

Koordinater

Amalie Laulund Trudsø

I debuten fra Amalie Laulund Trudsø kædes kendte gader i København sammen med poetiske beskrivelser af ungdommens op- og nedture.

En uretfærdig tid

Gertrud Tinning

Meget vellykket og realistisk historisk roman om forholdene for kvindelige arbejdere i København i slutningen af det 19. århundrede. 

City slang

Søren Ulrik Thomsen (f. 1956)

Digte, især om København, men også andre store europæiske byer og deres puls, sanset og bearbejdet af et åbent sind og en vågen krop.

Originaludgave: 1981

Submarino

Jonas T. Bengtsson

Nick er vred og selvdestruktiv, hans bror er alene med sin 6-årige søn, som han prøver at sikre en god opvækst midt i sin evige jagt på heroin.

Filmatiseret i 2010.

Sortedam

Sissel Bergfjord

Opvæksten med en alkoholiseret mor trækker smertefulde spor ind i voksenverdenen for Sigrid, som venter sit første barn.

Superego

Jakob Ejersbo

De er unge, under ingen omstændigheder over 30, de er tjekkede, de har stil og stramme kroppe og er indimellem afstumpede, Jakob Ejersbos navlebeskuende superjeg’er.

Stormen i 99

Kristian Bang Foss

Vejrudsigten varsler storm over Danmark, al unødig udkørsel frarådes, så bliv indendørs og lad dig blive blæst omkuld af Bang Foss' vanvittigt velskrevne roman om livet på lageret.

Porcelænskvinden

Annegret Friedrichsen

Lille, skrøbelig roman, hvor spøgelser og fantasifostre manifesterer sig for rengøringsdamen Marthe, som tydeligvis har – hvis ikke spøgelser – så i hvert fald skeletter i skabet.  

Drengen på stentrappen

Katrine Marie Guldager

I denne samlede udgave af Katrine Marie Guldagers tre fremragende novellesamlinger kommer vi fra København til Afrika og tilbage igen. Væsentligt klogere end da vi tog afsted.

København

Katrine Marie Guldager

Novellerne i Katrine Marie Guldagers 'København' handler om moderne mennesker og om, hvor forskelligt skæbnen behandler os med de valgmuligheder, vi trods alt har.

Album

Benn Q. Holm (f. 1962)

Benn Q. Holm har med 'Album' skrevet en generationsroman, hvor man kan trække linjer til Knud Sønderbys 'Midt i en jazztid' og Dan Turélls 'Vangede billeder'.

Om storby

Søren Ulrik Thomsen (f. 1956)

Om storby giver stof til eftertanke. En lille, men kontant, drømmende og meget elegant bog med et udvalg af Søren Ulrik Thomsens digte og essays om storbyen. 

Københavnerpigen under besættelsen

Ole Hyltoft

Nøgleroman om gruppen Ringen, der lader sig påvirke af nazismens ideer, drøfter de gamle nordiske dyder og føler sig som Ask og Embla – de første mennesker i en ny verden.

Han danser på sin søns grav

Martin Kongstad

Syrligt snapshot af den kulturelle overklasse I årene efter årtusindskiftet.

Vinder af Bogforums Debutantpris 2010.

Löwenlandet

Jokum Rohde

Noveller, der kredser om en række skæve eksistenser, indpasset i realistiske omgivelser i København

Om atomkrigens betydning for Vilhelm Funks ungdom

Jan Sonnergaard

20 kapitlers nedtælling til menneskehedens selvdestruktion i vægtig romandebut.

Bebop Bar

Naja Alberdi Platz

I denne fine romandebut tager Naja Alberdi Platz os med til Nyhavn, hvor fadøl og fester er blevet det mest centrale i den danskstuderende Bellas liv.

Våben til København

Claes Johansen (f. 1957)

Et af de allerbedste værker om besættelsen. Sammen med de forrige bind i trilogien giver romanen den store historie om krigen, men også den personlige historie om almindelige menneskers dagligdag under den.