Logo
Bogliste

Colombia - colombiansk litteratur

Listen indeholder colombiansk skønlitteratur, der er oversat til dansk. På nærværende liste kommer man ikke udenom Gabriel García Márquez, men der findes andre forfattere fra det sydamerikanske land, som det er værd at stifte bekendskab med. 

Bøger på listen

Et sår fuldt af fisk

Lorena Salazar Masso (f. 1991)

En hvid kvinde og et sort barn tager på en langsom, farefuld rejse på floden gennem Colombias regnskov. Hvor skal de hen og hvorfor? Til læsere, der kan lide tænksomme romaner fra Sydamerika

Livet i bakspejlet

Marta Orrantia

Hjertevarm og poetisk roman om alderdommen og de fortrydelser og skavanker, der følger med. 

Tiden ved Stillehavet

Tomás González (f. 1950)

Smuk colombiansk roman om radiologen Ignacio og hans store familie, der rejser til Stillehavskysten for at se på hvaler. År senere kigger Ignacio tilbage på denne sommer og blandet med tilbageblik på familielivet siden barndommen, fortæller han familiens historie.

Kærlighed i koleraens tid

Gabriel García Márquez

Fantastisk smuk og tragikomisk roman om en mand, der, i et koleraplaget Colombia, må vente 53 år, 7 måneder og 11 dage på at få den kvinde, han elsker.

 

Breve fra en barndom

Emma Reyes (f. 1919)

Brutale barndomserindringer i brevform fra 1920'ernes og 1930´ernes Colombia om en ensom opvækst uden omsorg er samtidig en poetisk fortælling fuld af håb og modstand.

Lyden af ting der falder

Juan Gabriel Vásquez

Roman om en sort periode af Columbias historie. Fortællingen om landets narkorelaterede konflikter flettes sammen med fortællerens historie

Vinder af the International DUBLIN Literary Award 2014

Historien om et bebudet mord

Gabriel García Márquez

Græsk tragedie udsat for magisk realisme – en mesterlig skæbnefortælling fra Latinamerika.

100 års ensomhed

Gabriel García Márquez

En gådefuld profeti, der går i opfyldelse, voldsomme og ødelæggende lidenskaber og civilisationens indtog er nogle af hovedingredienserne i denne fantastiske fortælling.

Carlos du som er borgmester

Fernando Vallejo

Carlos vil være borgmester i den lille provinsby Támesis langt ude i Colombias bjerge, og det bliver han med hjælp fra de døde, nonnerne, luderne og 200 grønne papegøjer

Tilbage til den mørke dal

Santiago Gamboa

Manuela har haft en hård opvækst i Columbia og genfinder sig selv som digter og elsker. I Madrid søger konsulen sin tabte elskede, Juana. Også digteren Rimbauds liv bidrager til kludetæppet over en turbulent og voldsom verden samt poesiens og rejsens forløsende kraft

At leve for at fortælle

Gabriel García Márquez

"En forfatter har kun én bog i sig, og så skriver han den om og om igen", har Gabriel García Márquez efter sigende udtalt.

Beretning om en skibbruden

Gabriel García Márquez

Mesterlig journalistisk reportage med store litterære kvaliteter.