Logo
Bogliste

Agenter og Spioner

De havde deres højdepunkt i 1980’erne, hvor rigtigt mange bøger omhandlede forholdet mellem Østeuropa og Vesteuropa. Især blev der fokuseret på spionverdenen. Ethvert land havde sine egne spioner og agenter – nogle blev opdaget, men en stor del er aldrig blevet afsløret. Her følger et udvalg af romaner om og med spioner og agenter. Her er både klassikere, men især en del nyere. For spionverdenen har ændret fokus til især mellemøsten, men der er ikke blevet færre bøger om emnet af den grund.

Bøger på listen

Aftenland

Tobias Bukkehave (f. 1980)

Tredje tempofyldte bind i Tobias Bukkehaves spændingsserie er en smuk sammenfletning af fiktion og virkelighed.

Den danske agent

Iben Albinus

Virkelige hændelser og fiktion flettes sammen i et perfekt og troværdigt plot, og man fornemmer forfatterens store research.

Arvestål

Tobias Bukkehave (f. 1980)

Andet bind i Tobias Bukkehaves spændings-trilogi er en hæsblæsende og eminent historie, der fører Tom Cortzen rundt i verden fra Kabul til Arktis.

Damaskus

Iben Albinus (f. 1972)

Iben Albinus har skrevet en mesterlig spændingsroman med mange lag; brutal i beskrivelsen af Syriens regime og rørende i fortællingen om kærlighed, loyalitet og svigt.

Kongetro

Tobias Bukkehave (f. 1980)

Spændingsroman med et fabelagtigt plot og et hæsblæsende tempo.

Sande tigre

Mick Herron (f. 1963)

Britisk spændingslitteratur med stiv overlæbe, underspillet humor og gadedrengestreger. Uhyre velskrevet, rasende spændende og desværre sandsynlig.

Fangst

Martin Jensen (f. 1946)

Spændingsroman med træk fra spiongenren i dansk setting. Martin Jensen viser, at han har lige så godt greb om nutiden som fortiden, og man kunne godt ønske sig flere bind.

Krigslys

Michael Ondaatje

Kan man stole på sine minder? Nathaniel må som voksen genhuske det, han tror at huske fra en ikke helt almindelig barndom i Ondaatjes fabulerende udviklings- og spionroman.

Døde løver

Mick Herron (f. 1963)

God og intelligent underholdning i speget spionroman om en sag, der har sit udspring i den kolde krig og kan få katastrofale konsekvenser i nutidens England.

Fri agent

John Le Carré

Nat er 47 år og tror sig færdig i det britiske efterretningsvæsen, men får alligevel en stilling i et hengemt kontor i endnu en fremragende thriller af genrens absolutte mester.

Geiger

Gustaf Skördeman

Hæsblæsende svensk debut er en spionthriller med et spændende krimiplot, der underholder sin gysende læser og overrasker med et plottwist.

Forræderens børn

Leif Davidsen

Vi kommer vidt omkring i dagens storpolitiske spørgsmål og ikke mindst de interne stridigheder mellem de civile og militære efterretningstjenester i dagens Rusland.

 

Hypokonderens død

Hans Davidsen-Nielsen

Kan en hypokonder blive syg, eller er det bare noget, han bilder sig ind? Davidsen-Nielsen har skrevet en anderledes krimi, hvor fokus er rykket fra spænding til personbeskrivelse.

Djævelen i hullet

Leif Davidsen

En klassisk Leif Davidsen roman tilbage i det Rusland, han kender og elsker. Romanen befolkes af gamle koldkrigere, kyniske politikere og kloge kvinder.

Til den yderste grænse

Robert Goddard

Robert Goddard bringer læseren til den yderste grænse i denne spændende afslutning på trilogien om James ”Max” Maxted.

Desperat flugt

Allan Jagt

En stilfærdig ferie i USA ender med at blive en dramatisk flugt gennem flere stater.

Kællingen i Kraków

Jens Henrik Jensen (f. 1963)

Østeuropa i opbrud, russisk mafia, bilbomber, en bortført atomfysiker og en fordrukken, falleret og sørgmodig CIA-agent med kvindetække.

De 39 trin

John Buchan

Spionhistorie fra tiden lige før 1;  verdenskrig -  Richard Hannay bliver pludselig involveret i mord og kupplaner - Han jages både af fremmede agenter og politi.

Originaludgave 1915

Ashenden

W. Somerset Maugham

Hovedpersonen er hemmelig agent, men han er frem for alt britisk med al den stil, ophøjethed og flegma, det indebærer.

Manden fra Albanien

Magnus Montelius

Fængslende debut om politiske intriger, løgne, svigt og forræderi hos Sveriges topposter.

Ekspatrioterne

Chris Pavone

En tilsyneladende ganske almindelig kvinde lever i virkeligheden et dobbeltliv, og hendes hemmelighed bliver sværere og sværere at leve med.

Knoglekortet

James Rollins

Tag forfattere som Clive Cussler, bland dem med Dan Brown, tryk speederen helt i bund, og man har James Rollins. Det er underholdende, og det er spændende.

Moskvareglerne

Daniel Silva

Agentroman fra det nye Rusland. 'Moskva-reglerne' er 5. bog i serien med den israelske agent og kunstekspert Gabriel Allon i hovedrollen.