Bog

Ondskab

Af (
2014
)

Anmeldelse

Ondskab af Chris Carter

13 nov.14

Serien om politimanden Robert Hunter fra LA hører så absolut til de mest gruopvækkende inden for genren. Men for folk med hang til blodige krimier fås det næppe meget bedre. Hermed bind seks.

Et tilfældigt uheld ude på landet i Wyoming, hvor en løbsk lastbil rammer bagsmækken på en parkeret bil foran et lille spisested, afslører et grusomt indhold i bagagerummet. I en køleboks finder den lokale sherif to afhuggede hoveder, og bilens chauffør bliver straks arresteret. FBI bliver tilkaldt, men manden nægter at tale med andre end Robert Hunter. Det viser sig nu, at manden er Hunters gamle studiekammerat, Lucian, men de to har ikke set hinanden siden studietiden.

Lucian bedyrer først sin uskyld og påstår, at han blot er en brik i et større puslespil, men nærmere undersøgelser viser, at han faktisk i 25 år har bortført, tortureret og dræbt ofre over hele USA. Men hvad er det for et spil, han har sat i gang, hvad er hans motiv for at tilstå alt i småbidder og ikke mindst - hvilken rolle spiller Hunter i morderens udspekulerede planer?

Chris Carter har efterhånden skaffet sig et stort navn blandt krimielskere, og det forstå man ganske godt. Romaner om seriemordere er altid populære, og kun ganske få formår som denne forfatter at levere et effektivt plot, hvor den ydre spænding i den grad er i højsædet. Oven i købet har han en særlig evne til at dreje handlingen 180 grader, så man både overrumples men også bliver holdt fanget i sin læsning.

Som tidligere kriminalpsykolog ved Carter, hvad han har med at gøre, og denne roman bygger tilmed på delvist selvoplevede hændelser fra hans gamle job. Baggrundsstoffet er således særdeles autentisk, og så betyder det knap så meget, at personerne sjældent bliver andet end løst karikerede skabeloner uden særlig stor dybde. Det er spændingen, der er i fokus, og det slipper han umanerligt godt fra.

Det er dog bestemt ikke en roman for sarte sjæle, og de på mange måder sorte, dystre og ualmindeligt grumme beskrivelser af grusomme mord vil givet få en række læsere til at stå af, men ikke desto indre må man erkende, at Carters bøger har en ganske høj underholdsværdi. 

Originally published by Arne Larsen, Litteratursiden.

Bogdetaljer

Forlag
Jentas
Oversætter
Per Vadmand
Faustnummer
51393163
Graphic
Jentas A/S
ISBN
9788776773229
Antal sider
400

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer