Bog

Prometheus - blue beam project

Af (
2023
)

Anmeldelse

Prometheus 2. - Blue Beam Project

04 okt.23

Andet bind i den spændende sf-serie som præsenterer et dommedagsscenarie, hvor der trods alt er mulighed for frelse. 

Alle ure går i stå kl. 13.13, og fly styrter ned verden over. Eksperterne mener, at ca. 2 mio. mennesker er omkommet, da nogle fly styrter ned i boligområder, så dødsfaldene begrænser sig ikke til de mennesker, der er ombord. Tidligere forsvandt rumfærgen ’Atlantis’ og kun et besætningsmedlem dukkede op i live. Mens urene verden over står stille, begynder den ældgamle Antikythera-mekanisme at bevæge sig, og Titanic, skibet som ikke engang Gud kunne synke, og andre forsvundne skibe dukker op af havet! Forladte men intakte og med logbøger der fortæller sælsomme historier.

Hele verdens befolkning spekulerer på, hvad der kan ske næste gang klokken slår 13.13? Det viser sig, at på præcis dette klokkeslæt vil alle de satellitter, mennesker har sendt i kredsløb, falde ned og skabe ravage, og forskellige digitale services, som sikrer den digitale kommunikation, vil melde ’fejl’.

Diskussionen går på, om at jorden i virkeligheden er styret af ’nogen udefra? Da mennesket i sin tid landede på månen, stødte de nemlig på ruiner og efterladte byer, så kendskabet til eksistensen af ’de fremmede’ er ikke ny, og nu viser forskellige af ’de fremmedes fartøjer sig både til vands og i luften! Dækker disse elementer og teorier over, at det er den amerikanske regering, som ønsker at skræmme verdens befolkning, for selv at få verdensherredømme? En enorm iscenesættelse kaldet ’Blue Beam Project’…

Som i første bind i serien præsenteres man også i bind 2 for forskellige mennesker fra hele verden, og netop deres oplevelse af det uforklarlige. Ubåde møder kolossale fartøjer dybt nede, fly observerer et mærkeligt lys, også ud over havet, inden de styrter ned, og på toppen af Mount Everest står bjergbestigerne og betragter en regn af faldende satellitter og meteorer.

Er alle de ting der foregår i virkeligheden tegn ’udefra’, som i filmen fra 1989 ’The Abyss’, hvor mennesket verden over blev givet alvorlige advarsler, for at stoppe udnyttelsen af klodens ressourcer? Eller er det en verdensmagt, som i det skjulte opererer for at få mulighed for at kontrollere hele verden? Idéen om ’Blue Beam Project’ eksisterer i virkeligheden, og Christophe Bec har bla. fundet inspiration i forskellige historiske begivenheder. Illustrationerne er gode, men personligt er jeg størst fan af historien.

Bogen er en blanding af science fiction, mystik, konspirationer og historiske flashbacks, men ikke helt så meget myte denne gang.

Bogdetaljer

Forlag
Zoom
Oversætter
Sebastian Weirsøe Flamant
Faustnummer
136852175
ISBN
9788770213370
Antal sider
47

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer