Bog

Hvad er en skole?

Af (
2023
)

Anmeldelse

Hvad er en skole?

16 aug.23

Skolen er et åbent sted med højt til loftet i fortryllende og filosofisk billedbog til (kommende) skolestartere.

Fabelagtige tegninger af skolen som et åbent rum med dyrebørn af mange slags giver sammen med den poetiske tekst barnet troen på, at ”i skolen er der plads til alle”. En magisk billedbogsdrøm som du ikke må snyde hverken dit barn eller dig selv for.

Inden man starter i skole, kan det være rart at være lidt forberedt. Og der findes heldigvis mange gode billedbøger, der handler om at gå i skole. Disse bøger handler ofte om meget af det praktiske, vi forbinder med skolen, om hvad man skal, hvordan og hvornår. Det er alt sammen nyttig viden, der giver barnet en vis tryghed inden skolestart. Men skolen er også, og heldigvis for det, meget mere end at kunne række hånden op og lære alfabetet.

Denne bog fortæller om det magiske potentiale, der er i alle børn og i skolen som ide. Det er smukt fortalt og puster liv i drømmen om skolen som meget mere end bare en bygning, hvor børn skal sidde stille og høre efter. Her er læring, fællesskab og inklusion ikke fastlåste rammer, og skolen er et åbent sted med højt til loftet, plads til spørgsmål og måske vigtigst af alt: plads til masser af fejltrin, som man kan lære af.

Både lærere og elever i bogen er dyr som hunde, mus, elefanter, sommerfugle og skildpadder, og dette illustrerer smukt bogens pointe om, at skolen er et rummeligt sted med plads til forskellighed, hvor barnet trygt kan dele tanker og ideer og lære om verden. Illustrationerne i bogen er dejligt bløde og stoflige og taler til fantasien med mange uventede skæve og finurlige detaljer, der fanger blikket og indbyder til genlæsning. Det er en helt igennem vidunderlig bog at gå på opdagelse i, både for billedernes skyld men sandelig også for teksten, der med sine mange fine sprogbilleder rammer en god balance mellem at være poetisk og samtidig letforståelig for børn.

En virkelig smuk og tankevækkende bog, der kan læses med børn fra tre år.

Bogdetaljer

Forlag
Jensen & Dalgaard
Oversætter
Dal Michaelsen
Faustnummer
136319639
ISBN
9788771517606
Antal sider
28

Tema

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer