Bog

City

Af (
2023
)

Anmeldelse

City

23 jun.23

Den hårdtslående Axel Steen er tilbage med endnu flere grumme spøgelser fra fortiden i mesterlig krimi, der er umulig at lægge fra sig.

Syvende bind af krimiserien om kriminalkommissær Axel Steen kommer fem år efter forrige bind. En tid, som forfatteren Jesper Stein har brugt på at skrive de stærke selvbiografiske romaer, Rampen og Ædru.

Nu er han tilbage ved Axel Steen, der er blevet 47 år og bor i sin ekskones villa på Amager. Han har været igennem meget, som læserne af serien vil vide, han har mistet en søn og er blevet skilt, og mon ikke også hans ekstreme trang til retfærdighed og brug af voldsomme metoder har præget ham.

Steen har studeret kriminologi og har nu en særstilling på Station City på Vesterbro, hvor han bliver opsøgt at en yngre kvinde, Maj Lund, der med en helt ny metode vil forsøge at hjælpe ofre med at forsone sig ved at tale med nogle af de værste forbrydere i landet. Han indvilger, og de to kommer sammen ud på en rejse ind i kriminalitetens værste mørke.

Samtidig er der i romanen et tilbageblik til den 14-årige Axel Steen i Risskov, der forelsker sig i Viktoria, der er patient på faderens arbejdsplads, det psykiatriske hospital, og de to indleder en smuk, men også skræmmende relation. Selvfølgelig truer fortiden med endnu flere traumer, og den uhyggelige dobbeltagent og psykopat, Paven, som Axel Steen for to år siden fik neutraliseret, er i Danmark.

Jesper Stein fletter flot disse og endnu flere tråde sammen i et mesterspind af en krimi, som foregår i de rå områder af København, Vesterbro, Vestegnen og på Amager, så der også tegnes et nutidigt, spændstigt portræt af den moderne stenbro. Samtidig har de psykologiske portrætter nu fået mere dybde, og tvivlen og dæmonerne hos hovedpersonen flår og vrider hårdt og realistisk.

Slutningen er hæsblæsende, og bogen er umulig at lægge fra sig. Axel Steen er tilbage i topform, og jeg ser frem til flere bind om Danmarks Harry Hole.

Bogdetaljer

Forlag
Politiken
Faustnummer
135900133
ISBN
9788740077315
Antal sider
374

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer