Bog

Et eventyr

Af (
2022
)

Anmeldelse

Et eventyr

04 okt.22

Kampen mellem det onde og det gode udkæmpes i en alternativ virkelighed i Stephen Kings eventyrligt spændende fortælling.

Hovedpersonen i ’Et eventyr’ er Charlie Reade, som går i gymnasiet og taler lidt gammeldags, særligt når han refererer til gamle film. Charlies mor blev dræbt i et hit-and-run på ”den forbandede bro”, og Charlie er vokset op med en far, der er alkoholiker, og som han må tage sig af, indtil han  vælger at blive ædru.

Denne baggrund danner fundamentet for Charlies omsorgsfulde natur, og han giver et løfte til Gud, som testes da hans gamle nabo Howard Bowditch falder ned af en stige og brækker benet. Under Howards indlæggelse passer Charlie hans aldrende schæferhund, og da Howard bliver udskrevet, passer Charlie også ham.

I Howards garage opdager Charlie en portal til en magisk verden. Det er en verden, som er hærget af en sygdom kaldet ’grå’, og hvor der findes en hjemsøgt by, der skjuler uhyggelige hemmeligheder. Herunder er der desuden et magisk solur, der kan skrue tiden tilbage.

Stephen King gør det, han er allerbedst til, han tager sig god tid til at komme i gang. Historien er langsom, men stille og roligt optrappes handlingen og tempoet. Sproget ændrer sig, da Charlie kommer til den anden verden, efterhånden som antallet af sære mennesker og fremmede væsner tager til. Charlie Reade er en overbevisende hovedperson, der i bedste King-stil udforskes meget fint gennem fortællingen. Beskrivelsen af den anden verden er absurd, men alligevel logisk og med sin helt egen skønhed.

I ’Et eventyr’ møder vi forskellige eventyrfigurer, en monsterhund, og Leah, en afsat prinsesse med en lille rød mund, der er lukket som en uåbnet rose. Med intertekstuelle referencer i massevis og et ’rigtigt’ eventyr krydret med mærkværdigheder, konstaterer Charlie hvorledes, "Der er en mørk brønd i alle… Men du drikker af den på egen risiko". Han får desuden bekræftet, at godhed er noget du gør, ikke noget, du er.

Bogen er oversat til dansk af Jakob Levinsen, der endnu engang bidrager med en fremragende oversættelse af den gysets mester, der netop har fejret sin 75-års fødselsdag. 

Bogdetaljer

Forlag
Hr. Ferdinand
Oversætter
Jakob Levinsen
Faustnummer
62932651
ISBN
9788740079258
Antal sider
682

75 år

Stephen King

De fleste kender Stephen King, og mange har læst en bog eller to eller set en af de mange film, der er lavet over hans bøger.
Læs mere

Brugernes anmeldelser

1 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer
AfMarie Rose
man, 05/12/2022 - 00:14

Fantastisk fortælling om Charlie Reader der overhøre en hund der piber og finder den ældre herre Howard Bowditch og hans gamle hund Radar bag et hus hvor han er faldet ned af en stige da han ville rense tagrender. 
Charlie ender med at hjælpe manden, ved at ringe til 911 og siger ja til at se efter hunden og huset mens Howard er på hospitalet 
Og bagefter bliver og hjælper da Howard kommer hjem. 

Der opstår et bånd mellem Charlie og Radar og efter Howards død finder han en dør til en anden verden hvor Charlie tager hen for at redde hunden Radar❤️ som nu er blevet hans. 

Denne mysstiske verden er ramt af en forfærdeligt ondskab, som gør alle skabningerne grå? 
Hans rejse igennem denne nye verden er for at finde et solur der kan tage tiden tilbage så Radar kan blive ung og rask igen🙂

Det er en virkelig god fortælling og jeg kom både til at grine og græde af den. Og der er ingen tvivl om at jeg er faldet pladask for Radar❤️