Bog

Mit navn er Justice - den hvide dame

Af (
2022
)

Anmeldelse

Mit navn er Justice - den hvide dame

29 jul.22

Endnu et charmerende mysterium om Justice Jones og hendes kostskole. Atmosfærisk og underholdende læsning til eventyrlystne børn.

Da Justice Jones ankommer til Highbury House for at begynde sit tredje år, er hun begejstret over at gense sine gamle venner Stella og tjenestepigen Dorothy, men også resten af pigerne på sovesalen. Da hendes far kører op til skolen, er han ved at køre ind i en pige på en stor hvid hest, der kommer galoperende ud på vejen. Det viser sig at være sovesalens nye pige, Letitia, som ikke er særlig god til at følge regler. Måske fordi Letitia er blevet hjemmeundervist ligesom Justice?

Det viser sig, at pigens fulde navn er Letitia Blackstock, og hun er datter af ret velhavende forældre. Letitia vil virkelig gerne være Justices ven, hvilket betyder at både Stella og Dorothy føler sig udenfor. Der er desuden kommet både nye lærere samt en ny oldfrue på skolen, og det er ikke uden konsekvenser. Pigerne på Justices’ sovesal holder stadig midnatsfester, når de får tilsendt lækkerier hjemmefra. En nat efter en midnatsfest ser de spøgelset Grace Highbury i haven, og de flygter alle tilbage til sovesalen. Men da de kommer tilbage, er Letitia ikke med! Nu indledes et indviklet opklaringsarbejde, som Justice og hendes veninder selvfølgeligt ikke kan lade være at blande sig i.

Dette er tredje bind i de spændende og velskrevne mysterier om Justice og hendes oplevelser på kostskolen Highbury House. Kapitlerne er korte og sluttes ofte med cliffhangers. Fortællingen er suppleret med brevvekslinger mellem Justice og hendes far, hvilket giver en fin indsigt i både forholdet mellem far og datter, men også i personen Justice. Justice er både intelligent, uafhængig og har en god portion selvtillid, så hun er en blændende skarp og relaterbar hovedperson. Hverdagen på Highbury House er rigtig godt skildret, så man får en fin forståelse for livet på en kostskole i 1930’ernes England. 

Bogdetaljer

Forlag
Gads Børnebøger
Oversætter
Julie Rotne
Faustnummer
62162899
ISBN
9788762739444
Antal sider
200

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer