Bog

Highfire

Af (
2021
)

Anmeldelse

Highfire

20 jul.21

Dragen Vern er hovedpersonen i denne humoristiske bog, der udover en vodkadrikkende gangsterdrage i Flashdance t-shirt også byder på andre særlige karakterer.

Dragen Wyvern, Lord Highfire af Highfire Eyrie, i daglig tale kaldet Vern, har bosat sig ret moderne på en lille ø i hjertet af Louisianas sumpe. Han er på størrelse med en stor bjørn, dyrker sin keto-diæt (mere eller mindre), lever forskanset med sumpens alligatorer som sine undersåtter og som et effektivt værn mod verden. Han hader mennesker, fordi de har slagtet alle hans artsfæller, og i sumpene finder han den fred, som han har brug for.

Vern drikker forholdsvist meget Absolut vodka og elsker film fra 1980’erne, særligt filmen ’Flashdance’. Den 15-årige Squib bor alene med sin mor, Elodie og har fået et sommerjob hos den lokale smugler for at supplere Elodies løn fra sygehuset. Efter en del forviklinger og nogle mord begynder Squib i stedet at arbejde for Vern. Så kan han måske endeligt slippe af med den korrupte betjent Regence Hooke, der ikke skyr nogen midler for at få magt, og som gør alt for at få Elodie til at forelske sig i ham.

Tingene udvikler sig drastisk, da Hooke ved en fejl opdager Vern. Nu udbryder der åben krig, og selvom Vern er en drage, der kan styre en sump fyldt med alligatorer samt er bedste ven med mogwaien Waxman, der er hundredvis af år gammel, er Hooke en særdeles udspekuleret og kynisk modstander, som ikke går af vejen for at slå ihjel.

Samspillet mellem Vern og Squib er virkelig underholdende, ligesom beskrivelsen af Waxman. Regence Hooke er en førsteklasses ondskabsfuld skurk, og indtager en plads blandt nogle af de værste mennesker, jeg er stødt på i fiktionens verden. Når drager indgår i historier, er de som regel enten kæmpemæssige monstre, der ødelægger alt på deres vej, venlige og kloge eller usædvanligt kærlige. Vern er en noget anden type drage, der i stedet minder mig om et væsen fra serien ’True Blood’ eller ’Swamp Thing’.

Historien er en slags moderne fantasy med masser af grov humor og temmelig meget vold. Forrygende underholdning for alle med den mindste smule skæve humor og en levende fantasi.

Bogdetaljer

Forlag
Gyldendal
Oversætter
Betty Frank Simonsen
Faustnummer
39064863
ISBN
9788702303384
Antal sider
368

Fra bog til tv

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer