Bog

Flammen & bølgen - den røde drage

Af (
2021
)

Anmeldelse

Flammen & bølgen - den røde drage

13 jul.21

Yes! Sikke et herligt Mittet-brag af en dystopi-rus – velskrevet, drønspændende og tankevækkende for alle læsere uanset alder.

I en verden ramt af massive klimaforandringer styrer de magtfulde Innovanter samfundet med hård hånd. Men oprøret i ghettoerne lurer lige under overfladen.

’Den røde drage’ er første bind i trilogien 'Flammen & bølgen', hvor Sidsel Sander Mittet med 'Øhavet' introducerer et helt nyt og forfriskende dystopisk univers, som utvivlsomt vil falde i god jord hos fans af tidligere serier som ’Hunger Games’, ’Divergent’ og ’Ilttyv’.

Som i sine tidligere serier er forfatteren grundig i sin tilgang til, at få romanens ramme – denne gang en fremtidsfortælling - sat i spil, så bogens temaer bliver relevante, tankevækkende og perspektiverede for læseren i nuet.

Mittet tager klimaforandringerne alvorligt og skildrer med Øhavet katastrofens potentielle omfang: en oversvømmet verden, hvor kun stumper af landjord stikker op som øer i havet, og hvor forsvindende få ressourcer gør dagligdagen til en kamp for overlevelse for de fleste.

Her er samfundet styret af de ressourcestærke Innovanter, der befinder sig i sikkerhed bag digerne. De er en form for teknokrater, som ved hjælp af et hallucinerende stof udvundet af drømmefisken kan koble sig på det mentale net; en kompleks erstatning for internettet. Khalil ligger helt i top som Innovant-aspirant og har travlt med at være populær hos pigerne. I hans verden virker et andet liv fuldstændigt usandsynligt. Men mærkelige, skræmmende drømme om ild maser sig på, og eneste flugtvej er det vanedannende mentale net, der lukker alt andet ude.

Ignis er ildgøgler og kreatør, og hun sprudlende dygtig til det. Uden forældre, men sammen med sin bror og kusine, optræder hun med gøgl i de sumpede ghettoer, og hver dag er en kamp for at tjene nok til føden. Da Ignis bliver kontaktet af oprørerne, vakler hun i sin beslutning. At hjælpe oprørerne er mere end livsfarligt for dem alle, men det vil også betyde, at de får råd til mad, så de kan overleve bekymringsfrit mange uger frem.
Da Ignis bevæger sig ind bag digerne får det uoverstigelige konsekvenser, der kommer til at ændre verdensbilledet - ikke blot for hende selv, men også for Khalil.

Mittet er en fremragende formidler, som med ’Den røde drage’ har skrevet en drønspændende YA-roman om venskab, fordomme, oprørstrang og troen på at finde ind til sit sande jeg. Samtidig handler bogen om at bevare sit kritiske blik og holde fast i kreativiteten. For det er den, som udvikler verden og bærer os ind i fremtiden.

Sidsel Sander Mittet er selv ildgøgler i familiegruppen Ildfolket. Hun har tidligere skrevet de anbefalelsesværdige serier ’Morika’, ’Krøniken om Morika’ og ’Bjergtaget’.

Bogdetaljer

Forlag
Facet
Faustnummer
38846671
ISBN
9788793456839
Antal sider
368

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer