Bog

Sagen om den forsvundne markis

Af (
2021
)

Anmeldelse

Sagen om den forsvundne markis

30 maj.21

En meget fin detektivhistorie for de 12-14 årige, som også vil underholde et voksent publikum.

Hvem vidste at Sherlock og Mycroft Holmes havde en lillesøster, Enola, som ikke anses for at være særlig vigtig, fordi hun er pige? Det er heldigvis en detalje, som Elona ikke lader sig stoppe af! Hun kaster sig derimod ud på en ekstremt farlig rejse gennem Londons slum, hvor hun holder sig skjult ved at benytte alskens dygtige forklædninger i jagten på sin forsvundne mor.

I det victorianske England bor Enola Holmes på Ferndell Hall, som hun selv betegner som "en villa med vokseværk". Her lever hun et ensomt liv sammen med sin mor, en fri og uafhængig kvinde, deres gamle collie Reginald og deres tjenestefolk. Enola er lillesøster til de to fremtrædende skikkelser Sherlock og Mycroft Holmes, som hun aldrig ser. På Enolas 14-års fødselsdag forsvinder hendes mor, og Enola ser sig nødsaget til at orientere de to ældre brødre i London.

Brødrene ankommer sammen til Ferndell Hall, og som den førstefødte mener Mycroft, at han skal stå for Enolas opdragelse fra nu af. Det gør han blandt andet ved at meddele hende, at hun skal sendes på kostskole. Efter at Enola har undersøgt sin mors værelse og fundet forskellige spor, der fortæller, at moren frivilligt er rejst sin vej, beslutter Enola at snige sig til London for at finde sin mor. Undervejs støder Enola på en sag om en forsvundet dreng, og hendes detektivgener lader sig ikke undertrykke. Men London er ikke, hvad Enola drømte om.

Først og fremmest er jeg vildt imponeret over bogens enormt smukke omslag, som er fyldt med detaljer, der hver udgør deres del af historiens mange gåder. Dernæst elsker jeg selvsamme gåder og deres betydning for forløbet. Selv Enolas navn er en gåde. Hun er en både intelligent og uafhængig pige, men hun er stadigt både troværdig og sympatisk. Forfatteren har ydermere malet meget levende rammer for historien, som allerede fornemmes i indledningen: "Londons East End efter mørkets frembrud august 1888".

Det er en utrolig fin detektivhistorie med en åben slutning, der medfører, at jeg glæder mig meget til næste bog i serien. Bogen er velegnet til børn fra ca. 12 år og lægger sig fint i forlængelse af bøger som Elly Griffiths serie om ’Justice’ og Abie Longstaffs serie om ’Det hemmelige bibliotek’, der begge henvender sig til den lidt yngre målgruppe. Voksne vil også føle sig godt underholdt i Enolas selskab. Bogen er filmatiseret med flere kendte skuespillere på rollelisten.

Bogdetaljer

Forlag
ABC
Oversætter
Erik Egholm
Faustnummer
39006502
ISBN
9788779169067
Antal sider
221

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer